Odprta Kuhinja

Končno rešitev, kam z odpadnim oljem po cvrtju

Fotografija: Olga Nikiforova/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Nov dan, nova kuhinjska dilema.


Vemo, da cvrtje ni najbolj zdravo. Pa vendar se mu je vsake toliko težko upreti. V tem času so v igri pohane marele, ob vikendih se prileže kakšen dunajski zrezek, za pusta čaramo krofe in flancate. Včasih cvremo že za zajtrk, pa naj bodo to le jajca na oko. Okrog cvrtja pa obstaja kar nekaj dilem, pa ne le ta, kako poskrbeti, da bi bil ta kulinarični postopek čim bolj zdravju prijazen.

Pred časom smo se na primer spraševali, kako se v stanovanju znebiti neprijetnega vonja po prežganem olju. Seveda smo našli odgovor. Danes pa pišemo o tem, kam z oljem, ki nam po cvrtju ostane. Vemo, da v korito nikakor ne sme, no, razen če se prej nekoliko znajdemo.

Brez skrbi, seveda ga ne bomo zlivali v lijak. Dobro nam je znano, da vroče olje lahko povzroči pravo eksplozijo, če pride v stik z vodo. Tudi odtočnim cevem ni nič kaj prijazno in pomembno je, da varnost postavljamo na prvo mesto. Pri likvidaciji olja si bomo tako pomagali z aluminijasto folijo, za katero smo na našem portalu zdaj že zaznali, da vas izjemno zanima. Kaj nam je storiti?
Ne spreglejte: Če z orehi najprej naredimo to, jih lahko stremo kar z rokami (VIDEO)Kot smo že omenili, smo pogosto v dilemi, kam z odpadnim oljem. Na primer, da smo ravno spekli perfektno tekoče rumenjake, sedaj pa se nam mudi nadaljevati z dnevom in nimamo časa, da bi čakali, da se maščoba ohladi. Kot si lahko ogledate v zgornjem videu, zato posežemo po aluminijasti foliji. Iz nje naredimo nekakšno posodico in jo postavimo v kuhinjsko korito. Vanjo nato zlijemo odpadno olje in folijo nato zapakiramo v nekakšno culico.

Ta postopek bo dovolj dobra hitra rešitev, da bo olje na varnem, med tem ko čakamo, da se ohladi in se njegov vonj ne bo širil po našem stanovanju. Kasneje, ko bo rokovanje z njim bolj varno, pa ga prelijemo v plastenko in vsebino odlijemo v zbiralnike za odpadne maščobe, saj običajne smeti ne bodo pravi naslov zanje.
Preberite še: Trik, da se bo papir za peko čarobno prilegal pekaču

Fotografija: Olga Nikiforova/Getty Images
Deloindom.si: Smešno preprost način, kako z lahkoto izdolbete bučo
Datum Objave: 27.10.2022 ob 11:10

Več iz te teme:

cvrtjeoljealuminijeva folija

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.