Odprta Kuhinja

Korenčkova torta s pomarančnim kremnim sirom

Odpri galerijo
A+   A-
Sladica brez sladkorja. No, rafiniranega sladkorja. To je čudovita pomladna torta, polna korenčkove in pomarančne svežine.



Srednje težka priprava, vzela vam bo 80 minut.

Korenčkova torta



  • 400 g bele moke

  • žlička sode

  • 4 žlice koruznega škroba

  • 1/2 žličke soli

  • žlička cimeta

  • po ščep mletih nageljnovih žbic in ingverja

  • žlička pecilnega

  • 400 g agavovega sladila

  • 4 jajca

  • 175 ml sončničnega olja

  • 450 g naribanega korenčka


Nadev

  • stevija v granulah (po okusu in moči)

  • 2 žlici koruznega škroba

  • 80 g masla

  • 250 g kremnega sira

  • sok 1 pomaranče

  • 2 žlici mandljevega ali navadnega mleka

  • dodatek: naribana lupinica neškropljene pomaranče


Priprava


1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Namestimo dno in obod dveh pekačev premera okrog 20 cm.

2. V eni skledi zmešamo vse suhe sestavine za biskvit.

3. Agavovo sladilo v mešalniku penasto stepemo z jajci, dokler ne dobimo gladke kreme. Dodamo jo k suhim sestavinah, vmešamo še drobno naribano korenje in premešamo toliko, da se sestavine povežejo in enakomerno razporedijo.

4. Testo razdelimo v pekača. Če imamo samo enega, bomo pač biskvit pekli dvakrat.

5. Pečemo 30 do 40 minut, dokler zobotrebec, ki ga potisnemo v sredino, ne ostane čist. Prestavimo na rešetko in ohladimo.

6. Kremni sir: najprej zmešamo stevijo in koruzni škrob, dodamo kremni sir, maslo, mleko in pomarančni sok. Dobro premešamo, da dobimo gladko kremo. Če je pretrda, prilijemo mleko po potrebi.

7. Sestavimo kolač: po potrebi zgornji del prvega biskvita odrežemo, da bo popolnoma raven. Razporedimo polovico kremnega nadeva. Pokrijemo z drugim biskvitom in rahlo pritisnemo, da se plasti spojijo. Preostali kremni namaz razporedimo obliv. Preden postrežemo, okrasimo z naribano pomarančno lupinico.
Namig: Stevija se po svoji moči zelo razlikuje, zato jo je treba dodajati previdno in vselej vsaj v dveh delih in potem po žličkah, dokler ne dosežemo okusa, ki nam je prijeten. V tem receptu nadomešča 250 g navadnega sladkorja.

Nadomestki imajo različno stopnjo sladkosti, zato velja pravilo: vedno si ogledamo opis na embalaži in dodajamo po žličkah, dokler ne dobimo okusa, ki nam prija.

Recept: Guliver/Stockfood
Fotografija: paulbinet/Getty Images
Datum Objave: 22.3.2021 ob 08:03

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj