Kosilo iz enega pekača: pečene ribe z zelenjavno prilogo
Odpri galerijo
A+ A-
Zraven rib lahko kar v enem pekaču pečemo vso sezonsko zelenjavo, na primer korenje, papriko, bučke.
Pečene ribe z zelenjavo
Za 4 osebe.
- 4 srednje velike ribe
- 8 krompirjev
- 1 skodelica češnjevih paradižnikov
- 2 čebuli
- 5 strokov česna
- 2 limoni
- sol, poper, rožmarin, bazilika, peteršilj
- olje
Priprava
1. Ribe očistimo in operemo ter dobro osušimo s papirnatimi brisačami. Krompir in čebulo olupimo in narežemo na kose, drobnega lahko pečemo celega. Paradižnik operemo in razpolovimo, česen olupimo in sesekljamo. Zelišče operemo, osušimo in sesekljamo.
2. Ribe zunaj in znotraj natremo s soljo, česnom in oljem. Namastimo pekač in vanj razporedimo krompir ter čebulo. Pokapljamo z oljem in potresemo z zelišči ter česnom.
3. Pečemo slabe pol ure na 200 stopinj. Potem krompir potisnemo na rob pekača, na sredino damo ribe, na drugo stran pa češnjevce. Ribe pokapljamo s sokom ene limone in oljem. Potresemo s preostalimi zelišči in pečemo še pol ure na 180 stopinj.
Priporočamo še: Dušene školjke s pivom po sredozemsko
Besedilo: Alenka Kociper
Naslovna fotografija je simbolična: gbh007/Getty Images
Deloindom.si: Plodovke: vrtnine za ljubitelje lahkih jedi
Datum Objave: 30.5.2023 ob 18:05