Kosilo iz petih sestavin: nadevan sladek krompir

Slasten: izdatno nadevan in prelit s kislo smetano.

Sestavine

– 3 srednje veliki sladki krompirji
– 1 večja mlada čebula ali tretjina pora
– 100 g čičerike
– 2 zvrhani žlici paradižnikove omake
– kisla smetana
– sol, olje, poper

Priprava

1. Krompirje damo v lonec, jih prelijemo z vodo ter dodamo ščep soli. Pokrijemo in počakamo, da voda zavre. Ko zavre, naj se krompir kuha pribčižno pol ure (odvisno od velikosti). Ko ga lahko prebodemo z vilicami, je nared.
2. Pripravimo nadev: na drobno nasekljamo mlado čebulo oziroma por. V ponvi segrejemo žlico oljčnega olja ter dodamo čičeriko in čebulo ali por. Pražimo le minutko. Nato odstavimo z ognja ter vmešamo paradižnikovo omako. Začinimo po okusu.
4. Sladke krompirje zarežemo po polovici, malo posolimo ter nadevamo s čičeriko. Po vrhu dodamo kislo smetano in takoj serviramo.

Namig: namesto kisle smetane lahko dodamo tudi sir in vse skupaj pečemo v pečici 10 minut.

S petimi sestavinami kuha Klara Avsenik, Curry and Love.

Poskusite še: najboljša kremna koromačeva juha

Klara Avsenik

Moja kuhinja je malo v Ljubljani, v študentskem stanovanju, kjer si moj ekonom lonec deli mesto s cimrovimi praznimi steklenicami cvička. Moja kuhinja je malo v Straži, kjer mami z vrta nosi polne košare zelenjave, da kuhava 'hrano brez imena'. Moje kuhinje pa so še drugje po svetu, kamorkoli me že odnese. Stičišče vsega je moj blog Curry and Love.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana