
Slasten: izdatno nadevan in prelit s kislo smetano.
Sestavine
– 3 srednje veliki sladki krompirji
– 1 večja mlada čebula ali tretjina pora
– 100 g čičerike
– 2 zvrhani žlici paradižnikove omake
– kisla smetana
– sol, olje, poper
Priprava
1. Krompirje damo v lonec, jih prelijemo z vodo ter dodamo ščep soli. Pokrijemo in počakamo, da voda zavre. Ko zavre, naj se krompir kuha pribčižno pol ure (odvisno od velikosti). Ko ga lahko prebodemo z vilicami, je nared.
2. Pripravimo nadev: na drobno nasekljamo mlado čebulo oziroma por. V ponvi segrejemo žlico oljčnega olja ter dodamo čičeriko in čebulo ali por. Pražimo le minutko. Nato odstavimo z ognja ter vmešamo paradižnikovo omako. Začinimo po okusu.
4. Sladke krompirje zarežemo po polovici, malo posolimo ter nadevamo s čičeriko. Po vrhu dodamo kislo smetano in takoj serviramo.
Namig: namesto kisle smetane lahko dodamo tudi sir in vse skupaj pečemo v pečici 10 minut.
S petimi sestavinami kuha Klara Avsenik, Curry and Love.