Kozji sir s karamelizirano hruško

Za šest oseb. Božansko. Ena najboljših jedi v zadnjem času!

Sestavine

– mehki kozji sir iz kislega mleka s plesnijo (200–300 g)
– 3 debele hruške
– 6 zvrhanih čajnih žličk rjavega sladkorja
– nekaj kapljic brezovega sirupa

Priprava

1. Hruške razpolovimo in jim odstranimo peške (ne lupimo). Položimo jih na peki papir in posujemo s sladkorjem. Pečemo na 200 stopinjah, dokler sladkor ne karamelizira.

2. Sir razrežemo na šestine.

3. Na 6 listov papirja za peko položimo po eno polovico hruške in kos sira. Napravimo culice in jih zavežemo z vrvico. Pečemo v pečici, dokler se sir ne razpusti.

4. Cule razvežemo, dodamo nekaj kapljic brezovega sirupa in postrežemo.

Recept: Irena in Krištof Orešnik
Naslovna fotografija: Uroš Hočevar

Preberite še: Družinska statistika Orešnikovih

Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana