Odprta Kuhinja

Kozji sir s karamelizirano hruško

Odpri galerijo
A+   A-

Za šest oseb. Božansko. Ena najboljših jedi v zadnjem času!


Sestavine


- mehki kozji sir iz kislega mleka s plesnijo (200–300 g)
- 3 debele hruške
- 6 zvrhanih čajnih žličk rjavega sladkorja
- nekaj kapljic brezovega sirupa

Priprava


1. Hruške razpolovimo in jim odstranimo peške (ne lupimo). Položimo jih na peki papir in posujemo s sladkorjem. Pečemo na 200 stopinjah, dokler sladkor ne karamelizira.

2. Sir razrežemo na šestine.

3. Na 6 listov papirja za peko položimo po eno polovico hruške in kos sira. Napravimo culice in jih zavežemo z vrvico. Pečemo v pečici, dokler se sir ne razpusti.

4. Cule razvežemo, dodamo nekaj kapljic brezovega sirupa in postrežemo.

Recept: Irena in Krištof Orešnik
Naslovna fotografija: Uroš Hočevar

Preberite še: Družinska statistika Orešnikovih

Datum Objave: 27.10.2017 ob 14:10

Več iz te teme:

sirhruškekozji sirorešnikovidelikatese

Naročite se na e-novice:

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder ReščičLjubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.