Kremna spomladanska juha s čemažem
A+ A-
Fantastična juhica!
Sestavine
- 100 g čemaža
- tanka mlada čebula z zelenjem
- nekaj listov blitve ali špinače
- za eno pest vršičkov kopriv
- pol kilograma krompirja
- jušna osnova (ali začimbe za zelenjavno juho)
- 50 g indijskih oreščkov
- ščepec mletega čilija
- malo naribanega muškatnega oreščka
- sol in poper
- oljčno olje
Priprava
1. Krompir olupimo in narežemo na manjše kocke. Skuhamo ga v jušni osnovi oziroma v vodi, ki smo ji dodali jušne začimbe.
2. Mlado čebulo narežemo na tanke kolobarje in jo skupaj z grobo nasekljanimi indijskimi oreščki popražimo na oljčnem olju, da malo zarumeni.
3. Stresemo jo v lonec h kuhanemu krompirju, eno žlico prepražene čebule z indijskimi oreščki prihranimo. Čemaž, koprive in blitvo vmešamo v vročo juho, začinimo in odstavimo. Ni treba več kuhati.
4. Zmešamo s paličnim mešalnikom ali v blenderju, če je juha pregosta, jo razredčimo z jušno osnovo. Razdelimo v dve skodelici in okrasimo s prihranjeno praženo čebulo. Ponudimo s popečenim belim kruhom.
Poizkusite še: Hitri avokadov toast
Fotografija: Hana Splichal
Datum Objave: 27.3.2019 ob 10:03