Krhki flancati
Odpri galerijo
A+ A-
To so ti; priležejo se vinu in vsem praznikom, kar jih je.
Sestavine
- 60 dag bele moke
- 5 rumenjakov
- 5 žlic sladke smetane
- 7 žlic vina (če je testo trdo, dodamo več)
- 2 žlici sladkorja
- pol žličke soli
- sok pol limone
- olje za cvrtje
- sladkor v prahu za posip
Priprava
1. Iz vseh sestavin zamesimo gladko testo, nato naj počiva pol ure.
2. Potem ga čim tanjše razvaljamo, s koleščkom narežemo pravokotnike, v vsak pravokotnik naredimo tri vzporedne zareze in pazimo, da rob ostane cel.
3. V roki trakove prepletemo in spustimo v vroče olje.
4. Ocvrte flancate posujemo s sladkorjem v prahu.
Preberite še: Pri najslavnejših flancatih
Recept: Milena Marolt
Fotografija: Roman Šipić
Datum Objave: 6.2.2018 ob 07:02