Odprta Kuhinja

Krhki flancati

Odpri galerijo
A+   A-
To so ti; priležejo se vinu in vsem praznikom, kar jih je.


Sestavine


- 60 dag bele moke
- 5 rumenjakov
- 5 žlic sladke smetane
- 7 žlic vina (če je testo trdo, dodamo več)
- 2 žlici sladkorja
- pol žličke soli
- sok pol limone
- olje za cvrtje
- sladkor v prahu za posip

Priprava


1. Iz vseh sestavin zamesimo gladko testo, nato naj počiva pol ure.

2. Potem ga čim tanjše razvaljamo, s koleščkom narežemo pravokotnike, v vsak pravokotnik naredimo tri vzporedne zareze in pazimo, da rob ostane cel.

3. V roki trakove prepletemo in spustimo v vroče olje.

4. Ocvrte flancate posujemo s sladkorjem v prahu.
Preberite še: Pri najslavnejših flancatih

Recept: Milena Marolt
Fotografija: Roman Šipić
Datum Objave: 6.2.2018 ob 07:02

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: