Odprta Kuhinja

Krhki piškoti za otroško veselje

Odpri galerijo
A+   A-
Klasičen in vedno dober osnovni recept za dobre kekse s. Vendeline.Za približno 4 pekače piškotov, priprava 10 minut, počitek vsaj pol ure, čas peke 7–10 minut.

Sestavine


- 600 g moke
- ¾ vrečke pecilnega praška
- vrečka vaniljevega sladkorja
- 300 g sladkorja v prahu
- 300 g masla
- 4 rumenjaki
- 2–4 žlice kisle smetane

Priprava


1. V posodo damo moko, pecilni prašek, sladkor v prahu, vaniljev sladkor. Dobro premešamo.

2. Dodamo maslo v koščkih in ga s prsti dobro pomešamo med moko, da dobimo maslene drobtine (v receptih piše, da naredimo kašico).

3. Zdaj dodamo rumenjake in kislo smetano, premešamo, zmes zvrnemo na delovno površino ter hitro zgnetemo testo. Ovijemo ga s folijo ali vstavimo v vrečko ter shranimo v hladilnik za pol ure.

4. Dobro ohlajeno testo na pomokani delovni površini tanko razvaljamo in z modelčki izrežemo poljubne like. Položimo jih na pekač s papirjem za peko in v ogreti pečici pečemo 7–10 minut, da rahlo porjavijo.
Koristen nasvet: Otroci obožujejo izrezovanje testa z modelčki. V trgovinah je ta čas na voljo veliko res zanimivih oblik.

Priporočamo: Natisnite si našo brezplačno predlogo za ustvarjanje adventnih koledarjev

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 9.12.2019 ob 10:12

Več iz te teme:

piškoti

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.