Krofov narastek: najboljši razlog, da kupite ali ocvrete preveč krofov

Odpri galerijo
A+ A-
Z masko na obrazu se nam v hipu poveča apetit, kar vodi v nebrzdano zalaganje s krofi vseh velikosti in polnil. Kaj rado se zgodi, da kritično napokani obstanemo pred goro nedotaknjenih krofov.
V takih primerih ni druge, kot da naslednji dan polnjene ocvrteže predelamo v narastek. Ta je vkup vržen iz sočno namočenih rezin krofov, postrežemo pa ga s svežimi malinami. Prihodnjič bomo nalašč pograbili še več krofov.
Sestavine
- 5 starih krofov (približno 400 g)
- 350 ml mleka
- 3 jajca
- 2 žlici sladkorja
- zavitek vaniljevega sladkorja
- žlička vaniljeve arome
Za povrh
- sladkor v prahu
- sveže maline
Priprava
- Krofe narežemo na rezine.
- Jajca ubijemo in jih zmešamo s sladkorjem, vaniljevim sladkorjem in aromo.
- Primešamo mleko.
- V pripravljeno zmes namočimo krofove rezine in jih razporedimo po namaščenem pekaču.
- Preostanek zmesi prelijemo po njih.
- Narastek pečemo 30 minut pri 180 stopinjah.
- Postrežba: ko se narastek po peki malce ohladi, po njem posujemo sladkor v prahu in razporedimo sveže maline.
Priporočamo še: Matejini krofi ponovno navdušili na naši kuharski delavnici – tukaj je recept
Datum Objave: 27.2.2025 ob 08:02