Odprta Kuhinja

Krofov narastek: najboljši razlog, da kupite ali ocvrete preveč krofov

Krofov narastek: najboljši razlog, da kupite ali ocvrete preveč krofov (Foto: Midva kuhava)
Odpri galerijo
A+   A-
Z masko na obrazu se nam v hipu poveča apetit, kar vodi v nebrzdano zalaganje s krofi vseh velikosti in polnil. Kaj rado se zgodi, da kritično napokani obstanemo pred goro nedotaknjenih krofov.

V takih primerih ni druge, kot da naslednji dan polnjene ocvrteže predelamo v narastek. Ta je vkup vržen iz sočno namočenih rezin krofov, postrežemo pa ga s svežimi malinami. Prihodnjič bomo nalašč pograbili še več krofov.

Sestavine

  • 5 starih krofov (približno 400 g)
  • 350 ml mleka
  • 3 jajca
  • 2 žlici sladkorja
  • zavitek vaniljevega sladkorja
  • žlička vaniljeve arome

Za povrh

  • sladkor v prahu
  • sveže maline

Priprava

  1. Krofe narežemo na rezine.
  2. Jajca ubijemo in jih zmešamo s sladkorjem, vaniljevim sladkorjem in aromo.
  3. Primešamo mleko.
  4. V pripravljeno zmes namočimo krofove rezine in jih razporedimo po namaščenem pekaču.
  5. Preostanek zmesi prelijemo po njih.
  6. Narastek pečemo 30 minut pri 180 stopinjah.
  7. Postrežba: ko se narastek po peki malce ohladi, po njem posujemo sladkor v prahu in razporedimo sveže maline.

Priporočamo še: Matejini krofi ponovno navdušili na naši kuharski delavnici – tukaj je recept

Datum Objave: 27.2.2025 ob 08:02

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: