Odprta Kuhinja

Krompirjeva solata s cvetovi hrena, čemaža in drobnjaka ob pečenem piščancu

A+   A-
Preprosto in popolno začinjeno.


Sestavine


- cvetovi hrena, čemaža, drobnjaka in borage
- krompir (bel, rumen, rdeč ...)
- oljčno olje
- vinski kis
- sol
- poper
- čili
- lupina pol limone

Priprava


1. Neolupljen krompir skuhamo v vodi, ki ji lahko dodamo malo soli.

2. Ko je kuhan, ga delno ohladimo, nato olupimo in narežemo na kocke.

3. Pomešamo olje, kis, sol, poper in čili ter s prelivom začinimo krompir.

4. Na solato natrgamo cvetne lističe in premešamo.
Priporočamo še: Bezgova panakota z jagodami

Foto: Eva Legiša
Datum Objave: 24.5.2018 ob 08:05

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: