Krompirjeva solata s fižolom in bučnim oljem
Odpri galerijo
A+ A-
Tako drzno, kot je ta krompirjeva solata, lahko mirne duše postavimo ob bok cvrtju izrazitejših okusov.
Krompirjeva solata s fižolom in bučnim oljem
Solata
- 800 g srednje debelega krompirja
- pločevinka rjavega fižola
- srednje velika čebula
- žlička soli
Preliv
- 70 ml bučnega olja
- 100 ml jabolčnega kisa
- zvrhana žlička gorčice
- sol, poper
Priprava
1. Krompir operemo in očistimo nečistoč. Stresemo ga v lonec in dodamo žličko soli. Pisker pristavimo na šporget in krompir skuhamo ob rahlem brbotanju. Kuhan je, ko vanj zlahka zapičimo vilice. Stresemo ga v cedilo in pustimo, da voda z njega odpari in se toliko ohladi, da ga lahko držimo brez hujših bolečin.
2. Preliv: v posodico vlijemo bučno olje, jabolčni kis in čmoknemo gorčico. Dodamo ščepec popra in dva poštena ščepca soli. Preliv vneto zmešamo z metlico, da dobimo homogeno emulzijo.
3. Solata: še topel krompir olupimo in narežemo v skledo na enako debele rezine.
4. Čebulo olupimo, prepolovimo in narežemo na res tanke lističe.
5. Krompirju dodamo narezano čebulo, odcejen fižol in preliv. Vse skupaj previdno premešamo s kuhalnico, da krompirja ne zmečkamo ali razdrobimo.
6. Naslednjih 10 minut solato nekajkrat pomešamo, nato jo postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi.
Priporočamo še: Skutna krema s karameliziranimi hruškami
Datum Objave: 2.11.2023 ob 11:11