
S poprom in koprom.
Priprava: 40 minut.
Sestavine
– 1 kg krompirja
– 3 kumare
– 2 mladi čebuli ali večja čebula
– sol, poper, koper
– olje, kis
Priprava
1. Krompir umijemo in neolupljenega v slani vodi skuhamo do mehkega. Ko je mehak, odlijemo vodo, malce ohladimo in olupimo. Narežemo ga na rezine in naložimo v solatno skledo. Rahlo solimo, popramo.
2. Kumare olupimo in narežemo na tanke rezine. Čebulo očistimo in prav tako narežemo na tanke rezine. Oboje stresemo h krompirju, solimo in popramo. Posebej pripravimo polivko, in sicer olje, kis, sol, koper in malo vode zmešamo ter s tem prelijemo zelenjavo v skledi.
3. Narahlo in previdno premešamo. Ponudimo po špinačni juhi s kroglicami ob pečenih svinjskih nabodalih.
Koristen nasvet: Rahlo solite in poprajte po plasteh. Tako je treba solato manj mešati in rezine krompirja ne razpadejo.
Naredimo vnaprej: Seveda, odlična solata za takšne namene.
Različica: Bi poskusili z drugačno polivko? Klasični polivki dodajte kislo smetano in/ali brizg balzamičnega kisa.
Poizkusite še: Bučni hrustljavčki s parmezanom
Fotografija: Krištof Koman