Odprta Kuhinja

Krompirjeva solata s kumarami

Odpri galerijo
A+   A-
S poprom in koprom.



Priprava: 40 minut.

Sestavine


- 1 kg krompirja
- 3 kumare
- 2 mladi čebuli ali večja čebula
- sol, poper, koper
- olje, kis

Priprava


1. Krompir umijemo in neolupljenega v slani vodi skuhamo do mehkega. Ko je mehak, odlijemo vodo, malce ohladimo in olupimo. Narežemo ga na rezine in naložimo v solatno skledo. Rahlo solimo, popramo.

2. Kumare olupimo in narežemo na tanke rezine. Čebulo očistimo in prav tako narežemo na tanke rezine. Oboje stresemo h krompirju, solimo in popramo. Posebej pripravimo polivko, in sicer olje, kis, sol, koper in malo vode zmešamo ter s tem prelijemo zelenjavo v skledi.

3. Narahlo in previdno premešamo. Ponudimo po špinačni juhi s kroglicami ob pečenih svinjskih nabodalih.
Koristen nasvet: Rahlo solite in poprajte po plasteh. Tako je treba solato manj mešati in rezine krompirja ne razpadejo.

Naredimo vnaprej: Seveda, odlična solata za takšne namene.

Različica: Bi poskusili z drugačno polivko? Klasični polivki dodajte kislo smetano in/ali brizg balzamičnega kisa.

Poizkusite še: Bučni hrustljavčki s parmezanom

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 21.7.2018 ob 08:07

Več iz te teme:

kumarekrompirjeva solata

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.