Odprta Kuhinja

Kulinarična avantura pod milim nebom

Pikniki so odlična priložnost za kulinarično ustvarjalnost. FOTO: Pekarna Pečjak
Odpri galerijo
A+   A-
Na naslednjem pikniku svoje goste presenetite z jedjo, ki kar poka od slastnih okusov.

Pikniki že dolgo niso več namenjeni le klasičnim mesnim dobrotam na žaru, ampak so odlična priložnost za kulinarično ustvarjalnost pod milim nebom. Vsak izkušen mojster žara ima svojo specialiteto, s katero piknik spremeni v nepozabno kulinarično dogodivščino.

Slovensko-korejska fuzija je senzacija letošnjih piknikov

Evita Antončič FOTO: Pekarna Pečjak
Evita Antončič FOTO: Pekarna Pečjak
Ste se naveličali jedi z žara pripravljati na vedno enak način in radi poskusite kaj novega? Preizkusite recept vedno bolj priljubljene korejske kuhinje.

Mlada kuharica in tekmovalka Masterchefa 2022 Evita Antončič, ki ustvarja pod imenom Evo z Evito in navdušuje z mladostnim pristopom h kuhanju, je pripravila recept, ki bo prepričal vse ljubitelje žara in hrustljavih dobrot. 

Ustvarila je drzen slovensko-korejski recept, ki združuje bogato teksturo kajmaka s pikantnostjo in svežino korejske kuhinje.

Evita je za osnovo vzela Pečjakovo novost z imenom Grillita in jo napolnila s sočno govedino bulgogi, fermentiranim kimčijem in svežo sezamovo majonezo z limeto.

Za prikaz vsebine in boljšo uporabniško izkušnjo prosimo, da omogočite piškotke.

Bulgogi je marinirana goveja jed na žaru, ki jo običajno pripravljajo v Koreji, postrežejo pa jo skupaj s tradicionalno korejsko jedjo – kimčijem. To je priloga iz fermentirane zelenjave in mešanice začimb. Običajno vsebuje fermentirano kitajsko zelje, česen, ingver in čili, zato je njen okus edinstvena mešanica slanega, pekočega in kislega.

Bulgogi v slastnem zavitku FOTO: Pekarna Pečjak
Bulgogi v slastnem zavitku FOTO: Pekarna Pečjak

Sestavine (za 4 osebe):

2 zavitka Grillite Pekarne Pečjak
500 g na tanko narezanega govejega mesa (file ali ribeye)
4 jedilne žlice sojine omake
2 jedilni žlici sladkorja
1 jedilna žlica sezamovega olja
2 stroka česna
1 cm korenine ingverja
jabolko
3 mlade čebule
šopek svežega koriandra
1 jajce
sok 2 limet
sol
120 ml nevtralnega olja
60 ml sezamovega olja
četrtina glave kitajskega zelja
korejski ali navadni čili
2 čajni žlički riževega kisa

Priprava:

FOTO: Pekarna Pečjak
FOTO: Pekarna Pečjak

Pripravimo marinado za hiter kimči in meso: v sekljalniku zmeljemo sojino omako, sladkor, sezamovo olje, česen, ingver, jabolko, sladkor in mlado čebulo ter po želji čili. Dve žlici marinade prihranimo za hiter kimči, drugo marinado pa v veliki posodi prelijemo po tanko narezanem mesu.

Meso mariniramo vsaj eno uro, še boljše pa je, če ga v marinadi pustimo čez noč. Tako bo bolj vpilo okus, obenem pa ga bo marinada tudi zmehčala.

V visoki posodi s paličnim mešalnikom zmešamo eno jajce, sok limet, nevtralno in sezamovo olje ter ščepec soli, da nastane gladka, gosta majoneza.

Kitajsko zelje narežemo na tanke trakove in ga zmešamo z marinado, dodamo le še rižev kis in korejski ali navadni čili.

Ponev malo namastimo, dobro segrejemo in v njej popečemo marinirano meso, da dobi lepo barvo.

Grillito pripravimo po navodilih z embalaže. Pečeno prerežemo in jo nadevamo s kimčijem in govedino ter postrežemo s sezamovo majonezo.

Nova dimenzija poletnih pojedin

Grillita je sočen zavitek iz rahlega vlečenega testa, nadevan z odličnim kajmakom. Ko jo boste spekli na žaru, bo postala prava kraljica piknikov! FOTO: Pekarna Pečjak
Grillita je sočen zavitek iz rahlega vlečenega testa, nadevan z odličnim kajmakom. Ko jo boste spekli na žaru, bo postala prava kraljica piknikov! FOTO: Pekarna Pečjak

Kaj odlikuje Grillito?

  • Hitra priprava: Grillita je pripravljena v le nekaj minutah, kar pomeni manj časa v kuhinji in več časa z vašimi gosti. 
  • Univerzalna uporaba: Odlična je kot priloga k mesu z žara, lahko pa jo postrežete tudi kot samostojno jed ali prigrizek. Spečete jo lahko v ponvi, na kontaktnem ali klasičnem žaru.
  • Kakovostne sestavine: Pekarna Pečjak je znana po uporabi kakovostnih surovin, kar zagotavlja vrhunski okus in teksturo.
  • Privlačen videz: Njena spiralna oblika in zlato zapečena skorjica bosta zagotovo pritegnili poglede na vaši mizi.


Naročnik oglasne vsebine je Pekarna Pečjak

Datum Objave: 20.5.2025 ob 09:05

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: