Kurja juhica

Odpri galerijo
A+ A-
Ponekod še vzdržujejo stare običaje, po katerih kokošjo juho postrežejo porodnicam, da bi si čim prej opomogle.
Sestavine za 4 osebe
- 500–600 g kokošjega mesa (s kostmi)
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 3 korenčki
- 1 korenina peteršilja
- 1 korenina zelene
- šopek peteršilja
- sol, poper
Priprava
1. Meso operemo in damo v lonec. Če želimo, da bo juha manj mastna, odstranimo kožo.
2. Zelenjavo očistimo, čebulo prepolovimo, korenje in korenine peteršilja ter zelene narežemo na večje kose. Vso zelenjavo stresemo v lonec in zalijemo s približno 2 litroma vode.
3. Ko voda zavre, odstranimo peno, ki se nabere na površju. Solimo in popramo ter kuhamo na majhnem ognju, toliko, da enakomerno brbota, dobro uro. Po potrebi vmes odstranimo peno.
Na koncu juho precedimo in zakuhamo z rezanci. Dodamo v juhi kuhan korenček in narezano meso ter potresemo s sesekljanim peteršiljem.
Besedilo: A. K.
Naslovna fotografija: Thinkstock
Preberite še: 25 idej za domače juhice
Datum Objave: 1.12.2019 ob 19:12