Lečna juha z meto

Preprosta, ravno prav krepčilna.

Sestavine

– 170 g zelene gorske leče
– 1 čebulica, 1 rdeča dolga paprika
– 140 g bučnega mesa (maslenka)
– oljčno olje
– žlica domače vegete, žlička paradižnikove mezge
– nekaj listov poprove mete

Priprava

1. Narežemo čebulo, papriko in bučno meso na koščke ter na oljčnem olju vse skupaj popražimo.

2. Dodamo vse druge sestavine, zalijemo z 1,2 l vode ali jušne osnove ter kuhamo približno 15 minut.

Poizkusite še: Recept za saherjevo torto

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed