Odprta Kuhinja

Lečna solata z bučnim oljem in granatnim jabolkom

A+   A-
Zelo drugače, kot ste vajeni, a zelo dobro.


Sestavine



  • 250 g zelene leče

  • srednje velika čebula

  • 6 kislih kumaric

  • pol granatnega jabolka

  • bučno olje

  • limona

  • sol

  • poper


Priprava


1. Lečo v slani vodi skuhamo po navodilu proizvajalca, nato jo odcedimo.

2. Čebulo nasekljamo, prelijemo z vročo vodo in pustimo stati 2–3 minute. Ko odstoji, jo dobro odcedimo.

3. Kumarice narežemo na majhne kockice, granatno jabolko očistimo, da dobimo le zrna. Vse sestavine pomešamo v skledi, prilijemo precej bučnega olja in limonin sok, solimo in popramo po potrebi.

Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 25.10.2019 ob 11:10

Več iz te teme:

brezmesne jedisolataleča

Naročite se na e-novice:

Mirjam Grilc
Mirjam GrilcMirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.