Lečna solata z bučnim oljem in granatnim jabolkom

Zelo drugače, kot ste vajeni, a zelo dobro.

Sestavine

  • 250 g zelene leče
  • srednje velika čebula
  • 6 kislih kumaric
  • pol granatnega jabolka
  • bučno olje
  • limona
  • sol
  • poper

Priprava

1. Lečo v slani vodi skuhamo po navodilu proizvajalca, nato jo odcedimo.

2. Čebulo nasekljamo, prelijemo z vročo vodo in pustimo stati 2–3 minute. Ko odstoji, jo dobro odcedimo.

3. Kumarice narežemo na majhne kockice, granatno jabolko očistimo, da dobimo le zrna. Vse sestavine pomešamo v skledi, prilijemo precej bučnega olja in limonin sok, solimo in popramo po potrebi.

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed