Lignji »na žaru«

Iz ponve ali s pravega žara na oglje.

Priprava 5 minut, čas peke 6 minut.

Sestavine

– 1 kg očiščenih lignjev
– oljčno olje
– 2 stroka česna

Priprava

1. Očiščene lignje oplaknemo pod tekočo vodo, nato povsem osušimo s kuhinjsko servieto.

2. Narebreno ponev močno segrejemo. Nanjo naložimo lignje in jih sprva pečemo 1 minuto. Nato jih premažemo z oljem, obrnemo in pečemo še 5 minut.

3. Pečemo na res močnem ognju na močno razgreti plošči oz. ponvi, da morebitna izcejena voda sproti izpareva. Enako naredimo, kadar pečemo na pravem žaru nad ogljem.

4. Pečene lignje preložimo na krožnik in začinimo z narezanim česnom v oljčnem olju.

5. Ponudimo jih po špinačni ali koprivni juhi, v katero smo kanili nekaj kapelj oljčnega olja in jo na krožniku obogatili z nadrobljeno albuminsko skuto.

Poizkusite še: Lignji v rdečem vinu

Fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed