Losos v omaki iz sredozemskih zelišč in lečin pire

Za štiri.

Sestavine

– 80 dag fileja lososa
– 50 dag krompirja
– 20 dag kuhane ali konzervirane leče
– začimbe: žajbelj, rožmarin, bazilika …
– 5 dl ribjega fonda
– 5 dag tapioke
– 30 dag zelenjave: gobe, bučke, brokoli …

Priprava

1. Olupimo krompir in skuhamo v slani vodi. Dodamo kuhano lečo in s paličnim mešalnikom pretlačimo v kremo.

2. Fileju lososa odstranimo kožo in ga narežemo na 4 kose.

3. Fond reduciramo, dokler ne dobimo približno 3 dl, dodamo začimbe in tapioko. Kuhamo 10 minut oziroma dokler kroglice ne postanejo popolnoma prozorne; mešamo, da se ne primejo na dno.

4. File lososa začinimo po okusu in popečemo na oljčnem olju na obeh straneh. V ponev dodamo omako in nekaj masla ter lososa še podušimo, približno 5 minut na šibkem ognju.

5. Zelenjavo očistimo in spečemo ali skuhamo. Na krožnik najprej damo lečin pire, čez lososa, polijemo z omako in obložimo z zelenjavo.

Preberite še: Pašteta iz dimljenega brancina

Recept: Nikola Tadijanović/Stari Kaštel
Fotografija: Uroš Hočevar

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed