Odprta Kuhinja

Losos v omaki iz sredozemskih zelišč in lečin pire

A+   A-
Za štiri.


Sestavine


- 80 dag fileja lososa
- 50 dag krompirja
- 20 dag kuhane ali konzervirane leče
- začimbe: žajbelj, rožmarin, bazilika ...
- 5 dl ribjega fonda
- 5 dag tapioke
- 30 dag zelenjave: gobe, bučke, brokoli ...

Priprava


1. Olupimo krompir in skuhamo v slani vodi. Dodamo kuhano lečo in s paličnim mešalnikom pretlačimo v kremo.

2. Fileju lososa odstranimo kožo in ga narežemo na 4 kose.

3. Fond reduciramo, dokler ne dobimo približno 3 dl, dodamo začimbe in tapioko. Kuhamo 10 minut oziroma dokler kroglice ne postanejo popolnoma prozorne; mešamo, da se ne primejo na dno.

4. File lososa začinimo po okusu in popečemo na oljčnem olju na obeh straneh. V ponev dodamo omako in nekaj masla ter lososa še podušimo, približno 5 minut na šibkem ognju.

5. Zelenjavo očistimo in spečemo ali skuhamo. Na krožnik najprej damo lečin pire, čez lososa, polijemo z omako in obložimo z zelenjavo.
Preberite še: Pašteta iz dimljenega brancina

Recept: Nikola Tadijanović/Stari Kaštel
Fotografija: Uroš Hočevar
Datum Objave: 23.2.2018 ob 08:02

Več iz te teme:

lečalososStari Kaštel

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja