Odprta Kuhinja

Lutenica

A+   A-
S feferoni po pameti in okusu. Nekaj več dela!


Sestavine


- 1 kg paradižnika
- 1,5 kg rdeče dolge paprike
- 1 pekoč feferon
- 1 majhna glavica česna, peteršilj
- 1 žlica sladkorja, 1–2 žlički soli
- 1,25 dl olja, 1,25 dl kisa za vlaganje

Priprava


1. Paradižnik križno zarežemo pri peclju in ga blanširamo, da koža odstopi, nakar ga olupimo, narežemo in na srednje močnem ognju dušimo pri­bližno uro, da izpari večji del vode, ki jo vsebuje.

2. V tem času na plošči ali v pečici popečemo paprike, jih za nekaj časa pustimo pokrite s krpo v loncu in nato olupimo, odstranimo semena in pecelj ter narežemo na približno centimeter široke trakce. Dodamo k paradižniku.

3. Feferon in česen nasekljamo (feferonu odstranimo del semenja in bele mrenice, če ne želimo pretirano pekoče lutenice). Peteršiljevo listje nasekljamo, nato vse to dodamo k paradižniku in papriki v loncu in kuhljamo še približno uro, nazadnje po standardnem vročem postopku napolnimo kozarce za vlaganje.
Preberite še: 5 znakov, da stojite pred dobro restavracijo

Recept je nastal v sodelovanju s Kult 316.

Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 6.9.2019 ob 13:09

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj