Makov pomarančni kruh

Zima je vedno čas agrumov. Tokrat pridruženih nenavadnemu paru: maku in kruhu.

Sestavine

– 100 g sladkorja
– 2 manjši jajci
– 2–3 žličke naribane lupinice bio pomaranče
– 0,5 dl olja
– 0,5 dl mleka (kravje, kozje, rastlinsko)
– žlica ruma
– 170 g moke (50 g bele, 120 g pirine)
– 70 g mletih mandljev
– 3 žlice maka
– 2 žlički vinskega kamna ali pecilnega praška
– 2 pesti rozin

Priprava

1. Pekač dobro namastimo in ga potresemo z drobtinami.

2. V posodi zmešamo suhe sestavine: moko, mlete mandlje, mak in vinski kamen oziroma pecilni prašek.

3. Sladkor in jajci penasto stepemo. Dodamo pomarančno lupinico, olje, mleko in žlico ruma. Dobro premešamo in postopoma dodajamo moko z dodatki. Na koncu vmešamo še rozine.

4. Testo vlijemo v prej pripravljen pekač, potresemo z makom in nalistanimi mandlji ter pečemo pri 180 stopinjah Celzija približno 35–40 minut.

5. Zadnjih 10 minut lahko kruh pokrijemo z aluminijasto folijo.

6. Še malce toplega ga potresemo s sladkorjem v prahu in ponudimo.

Recept in fotografija: Ana Bulat

Poizkusite še: Kako naredimo karamelno pokovko

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana