Odprta Kuhinja

Makovi kruhki

Odpri galerijo
A+   A-
Ljubke makove kruhke spečemo kar v cvetličnih lončkih.


Sestavine


- 240 g bele moke
- 60 g koruzne moke
- pol žličke soli
- 3 žlice maka
- 3 žlice repičnega olja
- 1 dl toplega mleka
- žlička sladkorja
- žlička moke
- žlička in pol instant suhega kvasa (pribl. 4 g oz. pol vrečice)
- topla voda za gnetenje
- glineni cvetlični lončki

Priprava


1. Najprej naredimo kvasec: skupaj zmešamo toplo mleko, žličko sladkorja, žličko moke in suhi kvas. Pustimo dobrih 10 minut, da naraste.

2. V posodi zmešamo obe moki, sol, mak, dodamo kvasec in olje ter ugnetemo testo. Po potrebi dodamo žličko moke ali žličko tople vode.

3. Ko je testo gladko in voljno, ga razdelimo na 6 enakih delov. Oblikujemo kroglice in jih polagamo v dobro namaščene glinene posodice. Pustimo na toplem dobrih 20–30 minut (vzhajajo malo čez rob lončka), nato jih damo v pečico, ogreto na 150 °C (prvih 10 minut), nato temperaturo zvišamo na 175 °C in pečemo še 15–20 minut, do zlato rjave barve.
Priporočamo še: Rulada z regratom in arašidovim maslom

Recept in fotografija: Ana Bulat
Datum Objave: 27.4.2019 ob 07:04

Več iz te teme:

kruhmak

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja