Mandarinina skutna torta
A+ A-
Pred leti je odkrila, da zna dobro peči pecivo, posebno torte, zato se je nekoliko bolj vrgla v to področje.
Premer 18 centimetrov.
Sestavine
- 200 g krhljev mandarin
- žlica limonovega soka
- 1 cela mandarina (narezana na koščke)
- 50-70 g sladkorja
- vrečka vaniljevega sladkorja
- 2 jajci
- 60 g masla
- žlica jogurta
- 190 g bele moke
- žlička pecilnega praška
Skutni nadev
- 1 jajce
- 30 g sladkorja
- 140 g pasirane skute
- vrečka vaniljevega sladkorja
Priprava
1. Krhlje mandarin in limonov skok zmeljemo v kašo. V posodi stepemo sladkor, vaniljev sladkor in jajci, dodamo stopljeno maslo, jogurt in mandarinino kašo. Vmešamo še moko s pecilnim praškom in narezane koščke mandarine. Maso vlijemo v pomaščen model.
2. Za skutni nadev zmešamo navedene sestavine in prelijemo po testu.
3. Na 175 °C pečemo 45-50 minut oziroma do zlatorjave barve.
Priporočamo: Kaj nam o kakovosti jajca sporoča rumenjak
Fotografija in recept: Ana Bulat
Datum Objave: 20.11.2018 ob 13:11