Nadevane bučke z mletim mesom in sirom: recept, ki vedno pride prav
Odpri galerijo
A+ A-
Brez bučk ni poletne kuharije. Tako bomo pripravili nadevano različico, ki jo dopolnimo s sirom in spečemo v pečici. Večna uspešnica!
Veliko različic obstaja, ampak ker je to rubrika za osnove, smo se odločili za najbolj klasično, tisto, ki jo Neli lahko predstavi tudi študentom na tej znani ljubljanski izobraževalni ustanovi, kjer predava strokovne kuharske predmete. Kaj je pri takem receptu dobrega? To, da se zares naješ, ob tem pa največji del jedi predstavlja bučka, ki je je pravzaprav skoraj samo voda – ampak se nam ne zdi prazna. Ob polnjeni bučki je zares potrebna samo še velika sezonska solata, v katero namešamo vse, kar je v tem času najboljšega – poletne vročine bodo tako ali tako domačo listno zelenjavo kmalu poslale v cvet.
Nadevane bučke z mletim mesom in sirom
Sestavine v vseh štirih receptih so za 4 osebe.
- 4 manjše zelene bučke
Nadev
- 200 g mletega mešanega mesa
- majhna čebula
- 2 stroka česna
- sredica bučke
- 2 žlički paradižnikovega koncentrata
- sol, poper, peteršilj, majaron, mleta paprika
- nariban sir
Priprava
1. Bučke operemo in jih prerežemo na pol. Z žličko izdolbemo sredico in jo damo na stran.
2. Čebulo in česen olupimo in nasekljamo.
3. V ponvi segrejemo maščobo in nasekljano čebulo prepražimo do zlato rumene barve.
4. Dodamo še nasekljan česen, ko zadiši, po minuti, dveh, dodamo mleto meso in ga prepražimo toliko, da posivi. Več ni treba, ker gre še v pečico.
5. Nasekljamo mesnati del bučke in ga dodamo prepraženemu mesu. Solimo, popramo, primešamo še majaron, mleto papriko in paradižnikov koncentrat. Pražimo 10 minut in na koncu dodamo nasekljan peteršilj.
6. Pripravimo pekač in ga obložimo s papirjem za peko; nanj razpostavimo bučke.
7. Nadevamo jih s pripravljenim nadevom in posujemo še z naribanim sirom.
8. Pečemo v pečici na 180 stopinjah 20–30 minut.
Priporočamo še: Najboljši hrustljav krompir iz pečice
Fotografija: iuliia_n/Getty Images
Deloindom.si: Kaj moramo storiti po obiranju jagod
Datum Objave: 27.6.2023 ob 06:06