Odprta Kuhinja

Naj vas zapeljejo okusi svetovnih prestolnic po navdihu priljubljene kuharice

Odpri galerijo
A+   A-
S pomočjo okusnih prigrizkov in odličnega filma se lahko tudi v teh dneh odpravite na obisk tuje dežele! Jesenski večeri so pravi čas, da s pomočjo kuharskih receptov raziščete nove kraje in njihove okuse, nato pa uživate s svojimi najdražjimi.


Eksotične recepte z veseljem preizkuša tudi priljubljena kulinarična navdušenka Ana Žontar Kristanc, avtorica uspešnega bloga Anina kuhinja, saj pravi, da jo ti popeljejo na zanimiva potovanja kar v udobju doma. Tokrat je za filmski večer s svojimi fanti pripravila dve preprosti, a okusni jedi, ki bosta navdušili tudi vas!



Za prvi recept je navdih poiskala v obmorski državi, ki je obdana z gorami, obsijana s soncem ter je dom nasmejanih ljudi, barvitih bazarjev in okusnih jedi. Se vam že svita? Navdihnila jo je Turčija, zato je pripravila hrustljave turške cigare ter jih napolnila s svežim sirom in slastnim namazom Rio Mare Paté s tunino in na soncu posušenimi paradižniki.

Za pripravo hrustljavih turških cigar z namazom Rio Mare Paté s tunino in na soncu posušenimi paradižniki ter svežim sirom boste potrebovali:

  • 3‒4 žlice namaza Rio Mare Paté s tunino in na soncu posušenimi paradižniki (100 g)
    4 liste vlečenega testa
    8 žlic oljčnega olja
    8 žlic naribane topljive mocarele
    80‒100 gramov svežega sira ali fete
    ščepec belega popra
    Sestavine za okusno omako:
    tekoči jogurt
    čajna žlička pesta iz posušenih paradižnikov


ni podpisa
ni podpisa
Postopek priprave preverite tukaj in uživajte v popolnem jesenskem večeru z odličnimi kremnimi namazi Rio Mare Paté!



Tisti člani družine, ki prisegajo na lahkotnejše jedi, pa bodo navdušeni nad svežimi polentnimi rezinami, obogatenimi z novim namazom Rio Mare Paté z limonovim sokom, rukolo in poširanim jajcem. Navdih zanje je Ana dobila v sosednji Italiji, zato vas bodo zapeljivi italijanski okusi gotovo popeljali med čudovite ulice znamenitih mest.
Za pripravo polentnih rezin z namazom Rio Mare Paté z limonovim sokom, rukolo in poširanim jajcem boste potrebovali:

Sestavine za polento:
400 ml mleka
100 gramov polente
½ čajne žličke soli
3 žlice sveže naribanega parmezana
Druge sestavine:
6 jajc
1 namaz Rio Mare Paté z limonovim sokom (100 gramov)
dve pesti sveže mlade rukole
2 žlici kisa
1 žlica oljčnega olja
črni poper, sol

Postopek priprave preverite tukaj in si pričarajte pristne italijanske okuse kar doma. Buon appetito!

ni podpisa
ni podpisa


Rio Mare Paté – pika na i za vsak prigrizek


Kremni namazi Rio Mare Paté so zares odličnega okusa in popolna dopolnitev za vse vrste prigrizkov. Izbirate lahko med petimi slastnimi okusi, navdušile pa vas bodo tudi kakovostne in skrbno izbrane sestavine brez dodanih konzervansov. Na voljo so v praktični tubi, ki je odlična za najmlajše, in v elegantni ovalni pločevinki, ki jo lahko spet zaprete. Zaradi svoje vsestranskosti bodo obogatili vsako jed in navdušili tudi najbolj zahtevne gurmane.

Za več receptov z izdelki Rio Mare spremljajte blog www.aninakuhinja.si, spletno stran www.riomare.si in Facebook stran www.facebook.com/Rio.Mare.Slovenija.
Datum Objave: 27.11.2020 ob 10:11

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja