Najboljša slivova pita
A+ A-
Jesenska kraljica, ki bo pogrela dom in razveselila brbončice.
Sestavine
Krhko testo
- 500 g moke
- 300 g masla, 2 rumenjaka
- 120 g sladkorja v prahu
- naribana limonova lupinica
Nadev
- 800 g izkoščičenih sliv
- 2 žlici koruznega škroba
- 100 g kristalnega sladkorja
- ščepec cimeta
- ščepec soli
In še: malo masla
Priprava
1. Moko in sladkor presejemo skozi sito. Dodamo na kocke narezano hladno maslo in ga dobro razdrobimo v testo. Zatem dodamo še druge sestavine in testo pregnetemo. Oblikujemo v kepo, pokrijemo s folijo in postavimo v hladilnik vsaj za uro.
2. Ko je testo dobro ohlajeno, ga razdelimo na dva dela. Enega razvaljamo v primerno velik krog in z njim obložimo pekač za pito, ki smo ga pred tem namastili.
3. Vse sestavine, naštete za nadev, dobro premešamo in z nadevom obložimo testo.
4. Zvaljamo tudi drug del testa in iz njega naredimo centimeter široke trakove, ki jih polagamo na vrh, da oblikujemo mrežo.
5. Na koncu v vsako odprtinico položimo še košček masla.
6. Pečemo kakih 50 minut v pečici, segreti na 185 stopinj Celzija.
Recept: Ajda Horvat, Pita na i
Datum Objave: 9.9.2019 ob 09:09