Nedeljska krača in pečen krompir s kraško panceto

Izdaten obrok, a ob nedeljah se prileže.

Sestavine

– svinjska krača (pribl. 1,2 kg)
– olje
– jušna zelenjava, timijan
– 2 manjša krompirja na osebo (bela ali rumena sorta)
– koščki domače kraške pancete
– oljčno olje, groba piranska sol

Priprava

1. Krompir dobro operite, narežite na polovice, posolite in pecite pol ure v pečici, ogreti na približno 180 stopnj. Proti koncu položite na vsakega košček pancete.

2. Kračo nasolite in v pekaču polijte z vrelim oljem, da povrhnjica zakrkne.

3. Pecite pri 200 do 220 stopinjah približno pol ure, potem znižajte temperaturo na 180 in pecite še približno dve uri. Vseskozi jo po malem polivajte z lastnim sokom. Pečena je, ko meso odstopi od kosti.

4. V drugi polovici pečenja dodajte korenček, čebulo, peteršilj, česen, timijan, da se v tej sopari krača lepo zmehča in se naredi omaka.

5. Zelenjavo pretlačite in omako polijte po mesu.

Priporočamo še: Kolač s pečenimi jabolki, ki navduši

Recept: Irena in Mirko Benčič, Benčičeva domačija
Fotografija: Mankica Kranjec

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana