Odprta Kuhinja

Nedeljsko kosilo: polnjene piščančje prsi s slanino in žajbljem

Odpri galerijo
A+   A-
Namesto klasične pečenke.



Poceni in dostopne sestavine. Dela za približno uro.

Sestavine


- 80 g suhih brusnic
- 4 fileji piščančjih prsi po 150 g
- 200 g kruha, jajce, 2 žlici parmezana
- sol, poper
- 8 rezin mesnate slanine, 8 lističev žajblja
- 2 žlici oljčnega olja
- 200 ml suhega belega vina, 200 ml piščančje osnove

Priprava


1. Brusnice namočimo v mlačno vodo.

2. Meso operemo, posušimo in zarežemo v vsak kos žep.

3. Star kruh nadrobimo in zmešamo z jajcem, parmezanom in polovico dobro odcejenih brusnic. Popramo in posolimo.

4. S to zmesjo napolnimo piščančje prsi, posolimo in popramo meso ter ga ovijemo z rezinami slanine. Obložimo še z lističi žajblja in vse skupaj povežemo s kuhinjsko vrvico.

5. Fileje popečemo na vročem olju, zalijemo z vinom, dodamo preostale brusnice, nato prilijemo jušno osnovo in pokrito dušimo 15 minut na srednje močnem ognju.

6. Meso nato vzamemo iz omake, jo po potrebi zgostimo in po okusu solimo in popramo.

7. Odstranimo vrvico, prsi narežemo na rezine in postrežemo z omako.

Naslovna fotografija: Stockfood

Preberite še: Čast in slava piščancu
Datum Objave: 1.3.2021 ob 06:03

Več iz te teme:

kruhkosilovečerjapiščanecparmezanpiščančje prsižajbelj

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja