Ocvrte kozice v pivskem testu

Idealen prigrizek za petkov filmski večer z domačimi ali prijatelji. Opazujte, kako hitro se bo izpraznila posoda.

Sestavine za 4 osebe

  • 500 g srednje velikih repkov kozic
  • 20 g moke

Pivsko testo

  • 125 g moke
  • 300 ml piva
  • poper
  • ščep soli

Priprava

1. Repke očistimo, operemo in osušimo.

2. V skledi z metlico zmešamo moko, sol, poper in kozarec piva, da dobimo gladko testo, če je pregosto, prilijemo še malo piva; testo naj bo malce bolj gosto kot masa za palačinke.

3. V ponvi segrejemo olje.

4. Na krožnik stresemo moko in v njej povaljamo kozico, potem potopimo v testo in ocvremo; pazimo, da ponve ne napolnimo preveč. Cvremo kake tri, štiri minute, vmes obrnemo.

5. Poberemo s penovko in odložimo na papirnato brisačko, da se odcedi odvečna maščoba.

6. Postrežemo še tople, s kečapom ali čilijevo pomako.

Priporočamo še: Barbara Kokelj: Tako se ji je spremenilo življenje, ko je iz prehrane izločila vse bele sestavine

Naslovna fotografija: DronG/Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana