Odprta Kuhinja

Ocvrte kozice v pivskem testu

Odpri galerijo
A+   A-
Idealen prigrizek za petkov filmski večer z domačimi ali prijatelji. Opazujte, kako hitro se bo izpraznila posoda.


Sestavine za 4 osebe



  • 500 g srednje velikih repkov kozic

  • 20 g moke


Pivsko testo

  • 125 g moke

  • 300 ml piva

  • poper

  • ščep soli


Priprava


1. Repke očistimo, operemo in osušimo.

2. V skledi z metlico zmešamo moko, sol, poper in kozarec piva, da dobimo gladko testo, če je pregosto, prilijemo še malo piva; testo naj bo malce bolj gosto kot masa za palačinke.

3. V ponvi segrejemo olje.

4. Na krožnik stresemo moko in v njej povaljamo kozico, potem potopimo v testo in ocvremo; pazimo, da ponve ne napolnimo preveč. Cvremo kake tri, štiri minute, vmes obrnemo.

5. Poberemo s penovko in odložimo na papirnato brisačko, da se odcedi odvečna maščoba.

6. Postrežemo še tople, s kečapom ali čilijevo pomako.
Priporočamo še: Barbara Kokelj: Tako se ji je spremenilo življenje, ko je iz prehrane izločila vse bele sestavine

Naslovna fotografija: DronG/Getty Images
Datum Objave: 18.3.2022 ob 09:03

Več iz te teme:

prigrizekkozicepivsko testo

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja