Odličen kavni sladoled
Odpri galerijo
A+ A-
Za prave ljubitelje opojnih zrn.
Sestavine za 2–3 osebe
- 3 dl mleka
- 70 g rjavega sladkorja
- 50 g kavnih zrn
- 3 dl sladke smetane
- 2 rumenjaka
Priprava
1. Mleko zmešamo z rjavim sladkorjem in kavnimi zrni. Zavremo in pustimo stati vsaj pol ure, nato precedimo, kavna zrna odstranimo.
2. Primešamo sladko smetano in vse skupaj pogrejemo.
3. Rumenjaka v ločeni posodi stepemo in dodamo mlečno-kavno zmes. Vse prelijemo nazaj v ognjevarno kozico in na srednji temperaturi mešamo, dokler osnova ne doseže 76 stopinj Celzija in se rahlo zgosti. Odstavimo in popolnoma ohladimo.
4. Ohlajeno zmes vlijemo v strojček za delanje sladoleda. Če tega nimamo, jo prelijemo v posodo, postavimo v zamrzovalnik in vsake pol ure (vsaj štirikrat ali petkrat) premešamo, da preprečimo nastajanje kristalčkov.
Priporočamo še: Recept za kamilični sladoled
Recept in fotografija: Ana Bulat
Datum Objave: 5.8.2018 ob 14:08