Odprta Kuhinja

Odlična jajca za zajtrk, pripravljena na način, ki ga gotovo še ne poznate

Odpri galerijo
A+   A-
Nismo si mislili, da obstaja še kakšen recept za jajca, ki ga nismo preskusili. Tale nas je presenetil!Da so jajca za zajtrk odlična ideja, nam verjetno ni treba posebej razlagati. Vsebujejo veliko beljakovin in drugih hranil, ki našemu telesu dajejo energijo, zato so prava izbira ob začetku dneva. Kljub temu da so postala že nekakšno pregovorno jutranje živilo, pa vseeno ne maramo vsak dan enakega zajtrka. Preskusili smo marsikateri recept in jih pripravili na tisoč in en način. No, danes pa ponovno razkrivamo nekaj novega, ki vam bo gotovo prav prišlo takrat, ko se boste zbudili brez ideje, kaj pripraviti.

Gre za jajca v kozarčku. Lahko bi rekli, da so podobna poširanim, le da se nam ta recept precej težje ponesreči. Jajca namreč ubijemo v kozarec za vlaganje, nato pa ga položimo v vročo kopel. Da bo mera polna, bomo jed obogatili še s slanino, sladko smetano in drobnjakom. Smo pritegnili vašo pozornost? Recept vas čaka spodaj.


Sestavine (za 4 osebe)  • 1 žlica surovega masla

  • 3 rezine sesekljane slanine

  • pest sesekljanega drobnjaka

  • 120 ml sladke smetane

  • pol žličke soli

  • nekaj zavojev z mlinčkom mletega popra

  • 4 velika jajca

  • nekaj rezin kruha ali toasta za serviranje


Priprava


1. Najprej z maslom namastimo notranjost štirih srednje velikih kozarcev za vlaganje.

2. Na ugasnjen štedilnik položimo veliko ponev, vanjo zložimo kozarce in jo napolnimo z vodo, da gladina sega skoraj do njihovega roba. Odstranimo kozarce in vodo v ponvi zavremo. Medtem sesekljamo slanino in drobnjak.

3. Vsak kozarec napolnimo z dvema žlicama smetane, dvema žlicama slanine in polovico žličke drobnjaka. Čez ubijemo po eno jajce, solimo in popramo. Na vrh vsega dodamo še po eno žlico smetane, nato pa kozarce zatesnimo s pokrovčki.

4. Polne kozarce za vlaganje položimo v vročo vodo. Ogenj znižamo, da ne bo več vrela, temveč le čisto nežno brbotala. Pustimo, da se vse skupaj kuha 8 do 9 minut. Nato kozarce previdno poberemo iz vode. Če imate raje trše rumenjake, jih pustite na pultu stati še minuto ali dve. Sicer pa odprite pokrovčke in si s koščkom kruha pogumno zajemite nadvse okusen in krepčilen zajtrk.
Preberite še: Kultne jedi: jajca benedikt

Foto: dusanpetkovic/Getty Images

 
Datum Objave: 29.11.2021 ob 07:11

Več iz te teme:

zajtrkjajcaslaninajajca v kozarcu

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.