Odlični cimetovi piškoti, ki držijo zelo dolgo
Odpri galerijo
A+ A-
Preprosta priprava, lahko izberemo tudi druge oblike, na primer zvezdice.
Sestavine
- 330 g sladkorja v prahu, 4 beljaki, sol
- žlička sladkorja z burbonsko vaniljo
- 3 žličke mletega cimeta, 380 g mletih mandljev
Okras
- 1 beljak, žlička sladkorja, blanširani mandlji
Priprava
1. Beljake s soljo stepamo v sneg. Ko se začnejo oblikovati mehki vrhovi, po žlicah dodajamo mleti sladkor in stepamo naprej, dokler sneg ne dobi svilnega leska.
2. V skledici pomešamo mandlje, cimet in vaniljev sladkor, nato to mešanico previdno s spatulo dodamo v sneg in mešamo tako dolgo, da se sestavine enakomerno porazdelijo.
3. Pečico vključimo na 145 stopinj.
4. Testo razvaljamo med dvema peki papirjema, potrudimo se, da v kvadrat. Tega nato razrežemo na manjše kvadratke, velike približno 3 x 3 cm.
5. Beljak za okras in sladkor stepemo v sneg in z njim premažemo piškote. Na vsakega položimo četrtine mandljevih jedrc tako, da nastane rožica.
6. Najprej jih pečemo 17 minut, nato povečamo temperaturo na 180 stopinj in pečemo še kake 3 minute.
Namig: Piškotki bodo sprva kar trdi, po treh, štirih dneh v škatli pa bodo popustili tudi oni.
Peka: Lea Sterle
Fotografije: Sonja Ravbar
Preberite še: Rum punč lunice
Datum Objave: 8.12.2022 ob 07:12