Odprta Kuhinja

Odlični cimetovi piškoti, ki držijo zelo dolgo

Peka: Lea Sterle
Fotografije: Sonja Ravbar
Odpri galerijo
A+   A-
Preprosta priprava, lahko izberemo tudi druge oblike, na primer zvezdice.


Sestavine



  • 330 g sladkorja v prahu, 4 beljaki, sol

  • žlička sladkorja z burbonsko vaniljo

  • 3 žličke mletega cimeta, 380 g mletih mandljev


Okras

  • 1 beljak, žlička sladkorja, blanširani mandlji


Priprava


1. Beljake s soljo stepamo v sneg. Ko se začnejo oblikovati mehki vrhovi, po žlicah dodajamo mleti sladkor in stepamo naprej, dokler sneg ne dobi svilnega leska.

2. V skledici pomešamo mandlje, cimet in vaniljev sladkor, nato to mešanico previdno s spatulo dodamo v sneg in mešamo tako dolgo, da se sestavine enakomerno porazdelijo.

3. Pečico vključimo na 145 stopinj.

4. Testo razvaljamo med dvema peki papirjema, potrudimo se, da v kvadrat. Tega nato razrežemo na manjše kvadratke, velike približno 3 x 3 cm.

5. Beljak za okras in sladkor stepemo v sneg in z njim premažemo piškote. Na vsakega položimo četrtine mandljevih jedrc tako, da nastane rožica.

6. Najprej jih pečemo 17 minut, nato povečamo temperaturo na 180 stopinj in pečemo še kake 3 minute.
Namig: Piškotki bodo sprva kar trdi, po treh, štirih dneh v škatli pa bodo popustili tudi oni.

Peka: Lea Sterle
Fotografije: Sonja Ravbar
Preberite še: Rum punč lunice
Datum Objave: 8.12.2022 ob 07:12

Več iz te teme:

cimetpiškoti

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja