Odprta Kuhinja

Okusno kosilo s kislim zeljem, ki bo na mizi v 20 minutah

Fotografija: Madeleine_Steinbach/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Kislo zelje se ne obnese le kot priloga ali enolončnica. Danes bomo iz njega pripravili hitro kosilo iz ponvice, kombinirali pa ga bomo s svaljki.


Zimski čas v kulinariki enačimo s sezono kislega zelja. V teh dneh je njegovo uživanje še posebej priporočljivo, saj vsebuje ogromno hranil, ki našemu telesu pridejo še kako prav v boju proti prehladom in podobnim nevšečnostim. Krepke enolončnice, kot sta jota in segedin gotovo poznate, prav tako se morda navdušujete nad dušenim kislim zeljem, ki se navadno znajde v družbi kolin. Lansko leto nam je Špela Ankele zaupala tudi odličen recept za kislo zelje, ki ga skupaj s krompirjem zapečemo v pečici. Danes pa bomo pripravili hitro in okusno kosilo, ki vam bo v hladnih dneh gotovo teknilo.

Pripravili ga bomo kar v ponvi, družbo pa mu bodo delali svaljki. Za odličen okus bodo poskrbeli koščki suhe mesnine, pa najsi bodo to kocke slanine ali kaj drugega. Lahko pa za zabelo izberemo tudi ocvirke. Na koncu bo vse skupaj povezala sladka smetana in v le 20 minutah bo kosilo na mizi.
@einfach_kochen_colle Gesehen bei @Die.wundersame.Schmändy voll lecker du. #colleskochen #foryou #essenistmeinhobby #sauerkrautpfanne #schnellesrezept #leckerdu #fyp ♬ Originalton - Colle


Sestavine



  • za 2 pesti na kocke narezane barjene mesnine

  • 3 žlice narezane slanine

  • 1 sesekljana čebula

  • 250 g svaljkov

  • poper

  • sol

  • rdeča paprika v prahu

  • 250 g kislega zelja

  • 200 ml sladke smetane


Priprava


1. Na ponvi segrejemo žlico olja in popražimo kocke mesnin ter slanino. Dodamo sesekljano čebulo in prepražimo, da se zmehča. Nato v ponev stresemo svaljke in dobro premešamo. Solimo in popramo ter potresemo s sladko papriko v prahu.

2. V ponev dodamo še kislo zelje in ga prepražimo, da se okusi dobro povežejo. Nato vse skupaj prelijemo s sladko smetano in premešamo ter pri zmernem ognju kuhljamo še nekaj minut, da tekočina nekoliko izpari.

3. Dodatno začinimo po okusu in postrežemo.
Preberite še: Tedenski jedilnik: TOP 5 slovenskih klasik, ki si jih zaželimo v hladnih dneh

Fotografija: Madeleine_Steinbach/Getty Images
Datum Objave: 28.11.2023 ob 06:11

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: