Orehov kolač s kakiji

Brez moke.

Za okrogel pekač premera 18–19 cm.

Sestavine

– 2 beljaka, 2 rumenjaka, vanili sladkor, 60 g rjavega sladkorja
– 2 žlici olja, žlica kisle smetane
– 140 g mletih orehov, 1/3 žličke mletih klinčkov
– 1/3 žličke sode bikarbone, kaki (narezan na rezine)

Priprava

1. Pečico ogrejemo na 175 stopinj Celzija.

2. Pekač namastimo in po dnu obložimo s papirjem za peko.

3. Vanili sladkor in beljaka stepemo v trd sneg.

4. Rjavi sladkor in rumenjaka močno penasto zmešamo. Dodamo olje, kislo smetano in spet premešamo. Ročno vmešamo mlete orehe in narahlo dodamo še beljakov sneg. Vlijemo v pekač in pečemo približno 25–30 minut.

Namig: Ko se kolač ohladi, se na sredini »usede«. Tako je prav, saj bomo prav tja zložili narezan svež kaki. Postrežemo s sladko smetano ali vaniljevim sladoledom.

Priporočamo: Čokoladna torta z rdečim vinom

Fotografija in recept: Ana Bulat

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed