Odprta Kuhinja

Orehov kolač s kakiji

Odpri galerijo
A+   A-
Brez moke.



Za okrogel pekač premera 18–19 cm.

Sestavine


- 2 beljaka, 2 rumenjaka, vanili sladkor, 60 g rjavega sladkorja
- 2 žlici olja, žlica kisle smetane
- 140 g mletih orehov, 1/3 žličke mletih klinčkov
- 1/3 žličke sode bikarbone, kaki (narezan na rezine)

Priprava


1. Pečico ogrejemo na 175 stopinj Celzija.

2. Pekač namastimo in po dnu obložimo s papirjem za peko.

3. Vanili sladkor in beljaka stepemo v trd sneg.

4. Rjavi sladkor in rumenjaka močno penasto zmešamo. Dodamo olje, kislo smetano in spet premešamo. Ročno vmešamo mlete orehe in narahlo dodamo še beljakov sneg. Vlijemo v pekač in pečemo približno 25–30 minut.

Namig: Ko se kolač ohladi, se na sredini »usede«. Tako je prav, saj bomo prav tja zložili narezan svež kaki. Postrežemo s sladko smetano ali vaniljevim sladoledom.
Priporočamo: Čokoladna torta z rdečim vinom

Fotografija in recept: Ana Bulat
Datum Objave: 7.11.2018 ob 08:11

Več iz te teme:

kakiorehov kolač

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja