Odprta Kuhinja

Oreo šejk: sladoledna sladica za vroče dni

Oreo šejk: sladoledna sladica za vroče dni (Foto: Midva kuhava)
Odpri galerijo
A+   A-
Piškoti, ki jih imamo tako radi, se radi znajdejo v tortah in pitah. Kdo bi si mislil, da jih lahko podtaknemo tudi v tako poletno pregreho.

Ti je vroče kot arabskemu šejku, sladoled pa se tako hitro topi, da ti ga v kornet lahko kar natočijo? Saj veš, kaj pravijo – če ga ne moreš polizati, ga srkni! Sladoled tako raje kot v kornet stlači v bogat šejk z oreo drobtinami in kupčkom stepene smetane. Manjka le še ležalnik v ravno prav senčnem delu plaže, pa je vse skupaj že prav kičasto.

Sestavine

Za 2 kozarca.

Šejk

  • 300 g vaniljevega sladoleda
  • 320 ml mleka
  • 80 g oreo drobtin za kozarec
  • 50 g mlečne čokolade
  • 20 g sladke smetane

Za povrh

  • 200 g sladke smetane za stepanje
  • jagode

Priprava

  1. Nad vodno kopeljo raztopimo mlečno čokolado in sladko smetano.
  2. Z dobljeno čokoladno zmesjo premažemo spodnji del obeh kozarcev.
  3. Šejk: v blender čmoknemo sladoled, stresemo piškotne drobtine in zlijemo mleko.
  4. Vse skupaj na hitro zmešamo in natočimo v dva kozarca.
  5. Za povrh: sladko smetano stepemo in nato jo nabrizgamo po šejkih.
  6. Okrasimo z jagodami in koščki piškotov oreo.

image_alt
Recepti za hitre sladice s sladoledom

Datum Objave: 27.7.2024 ob 05:07

Več iz te teme:

sladicepijačasladoled

Naročite se na e-novice:

Midva Kuhava
Midva kuhavaSva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.