Oreo šejk: sladoledna sladica za vroče dni
Odpri galerijo
A+ A-
Piškoti, ki jih imamo tako radi, se radi znajdejo v tortah in pitah. Kdo bi si mislil, da jih lahko podtaknemo tudi v tako poletno pregreho.
Ti je vroče kot arabskemu šejku, sladoled pa se tako hitro topi, da ti ga v kornet lahko kar natočijo? Saj veš, kaj pravijo – če ga ne moreš polizati, ga srkni! Sladoled tako raje kot v kornet stlači v bogat šejk z oreo drobtinami in kupčkom stepene smetane. Manjka le še ležalnik v ravno prav senčnem delu plaže, pa je vse skupaj že prav kičasto.
Sestavine
Za 2 kozarca.
Šejk
- 300 g vaniljevega sladoleda
- 320 ml mleka
- 80 g oreo drobtin za kozarec
- 50 g mlečne čokolade
- 20 g sladke smetane
Za povrh
- 200 g sladke smetane za stepanje
- jagode
Priprava
- Nad vodno kopeljo raztopimo mlečno čokolado in sladko smetano.
- Z dobljeno čokoladno zmesjo premažemo spodnji del obeh kozarcev.
- Šejk: v blender čmoknemo sladoled, stresemo piškotne drobtine in zlijemo mleko.
- Vse skupaj na hitro zmešamo in natočimo v dva kozarca.
- Za povrh: sladko smetano stepemo in nato jo nabrizgamo po šejkih.
- Okrasimo z jagodami in koščki piškotov oreo.
Datum Objave: 27.7.2024 ob 05:07