Pečena jabolka z nadevom iz rikote

Bi radi zablesteli s sladico? Najboljši posladki so preprosti kot ta pečena jabolka.

Za štiri. Čas priprave: 25 minut, čas peke: 40 minut.

Sestavine

– 4 zrela jabolka, na primer boskopski kosmač
– 30 g razpuščenega masla
– 200 g rikote
– 50 g sladkorja v prahu
– 2 veliki žlici nastrgane čokolade
– 2 veliki žlici grobo nasekljanih orehov
– velika žlica suhih brusnic
– 1 dl sladke smetane

In še: sladkor v prahu za posip, maslo za pekač

Priprava

1. Segrejte pečico na 180 stopinj Celzija.

2. Umijte jabolka, odstranite peščišče, zarežite lupino z ostrim nožem (da ne bi med peko počila) in postavite jabolka na pekač, namaščen z maslom.

3. Namažite jih z maslom in pecite v vroči pečici od 35 do 40 minut, dokler ne postanejo zlato rjava.

4. Medtem zmešajte rikoto s sladkorjem, nastrgano čokolado, brusnicami in orehi. Stepite smetano in jo počasi dodajajte zmesi z rikoto.

5. Vzemite pečena jabolka iz pečice, počakajte, da se malo ohladijo, stresite mešanico z rikoto v vrečko za brizganje z okroglim nastavkom in z njo napolnite jabolka. Postavite jih na krožnike (lahko jih potresete s sladkorjem) v prahu in postrezite.

Priporočamo še: Najboljša pečena jabolka s šodojem

Fotografija: Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana