Odprta Kuhinja

Pečena jabolka z nadevom iz rikote

Closeup photo of a tasty baked apples stuffed with cream honey and nuts, healthy nutrition, delicious sweet food, gorgeous fruit dessert flavored with cinnamon (Closeup photo of a tasty baked apples stuffed with cream honey and nuts, healthy nutritio
Odpri galerijo
A+   A-
Bi radi zablesteli s sladico? Najboljši posladki so preprosti kot ta pečena jabolka.



Za štiri. Čas priprave: 25 minut, čas peke: 40 minut.

Sestavine


- 4 zrela jabolka, na primer boskopski kosmač
- 30 g razpuščenega masla
- 200 g rikote
- 50 g sladkorja v prahu
- 2 veliki žlici nastrgane čokolade
- 2 veliki žlici grobo nasekljanih orehov
- velika žlica suhih brusnic
- 1 dl sladke smetane

In še: sladkor v prahu za posip, maslo za pekač

Priprava


1. Segrejte pečico na 180 stopinj Celzija.

2. Umijte jabolka, odstranite peščišče, zarežite lupino z ostrim nožem (da ne bi med peko počila) in postavite jabolka na pekač, namaščen z maslom.

3. Namažite jih z maslom in pecite v vroči pečici od 35 do 40 minut, dokler ne postanejo zlato rjava.

4. Medtem zmešajte rikoto s sladkorjem, nastrgano čokolado, brusnicami in orehi. Stepite smetano in jo počasi dodajajte zmesi z rikoto.

5. Vzemite pečena jabolka iz pečice, počakajte, da se malo ohladijo, stresite mešanico z rikoto v vrečko za brizganje z okroglim nastavkom in z njo napolnite jabolka. Postavite jih na krožnike (lahko jih potresete s sladkorjem) v prahu in postrezite.
Priporočamo še: Najboljša pečena jabolka s šodojem

Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 21.9.2019 ob 08:09

Več iz te teme:

jabolkapečena jabolka

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja