Odprta Kuhinja

Pečena mlečna kaša z bananami

A+   A-
Za 2 osebi, odličen mali obrok.


Sestavine


- 150 g prosene kaše
- 3,5 dl mleka, 1 dl sladke smetane
- vrečka vaniljevega sladkorja
- 1 jajce, 1 banana
- limonov sok
- javorov ali agavov sirup
- lešniki

Priprava


1. Mleko zavremo, dodamo vaniljev sladkor in kašo. Kuhamo do mehkega. Pazimo, da nam ne prekipi ali se nam zažge. Kuhano damo na stran in malce ohladimo.

2. Medtem ločimo beljak od rumenjaka. Iz beljaka stepemo sneg.

3. Banano narežemo na koščke in jo dobro pokapamo z limonovim sokom.

4. Rumenjak vmešamo v kuhano kašo, prav tako banane in prilijemo smetano. Dobro premešamo. Narahlo vmešamo še sneg.

5. Vsujemo v namaščen pekač in pečemo na 180 stopinjah približno 30 minut. Po potrebi med peko pekač pokrijemo z alufolijo, da kaša ne porjavi preveč.

6. Postrežemo toplo z nasekljanimi lešniki in agavovim ali javorovim sirupom.
Poizkusite še: Skutno kvašeno pecivo z breskvami in makovo kapo

Besedilo in fotografija: Ana Bulat
Datum Objave: 31.8.2018 ob 14:08

Več iz te teme:

bananamlečna kaša

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja