Odprta Kuhinja

Pečena polenta s špinačo in jajci

Odpri galerijo
A+   A-
Preprosto kosilo, ki razveseli s svojo barvitostjo in dobrim okusom.



Jed iz pekača v času karantene priporoča naša spletna urednica Mateja Delakorda: »Nimam velikih zalog, zato te dni pri kuhi razmišljam, kako nekaj uporabiti v toliko krepki jedi, da bo že sama po sebi dovolj nasitna, ne da bi prehitro porabila preveč sestavin. Najprej sem v roke prijela špinačo, ob kateri vedno pomislim na jajčka s tekočim rumenjakom. Pa naj bo to za spremembo namesto h krompirjevemu pireju dodano nasitni polenti. Če postrežemo kot prilogo, količina zadostuje za štiri ljudi, kot glavna jed bo nasitila dva lačna, če dodamo še kako juhico, pa bo dovolj tudi za štiri.«

Sestavine



  • 200 g polente

  • 600 ml vode

  • 400 g zamrznjene špinače

  • 2 stroka česna

  • 1 mlada čebula

  • 1 bio jušna kocka

  • 4 jajca

  • sol in poper


Priprava


1. Špinačo odmrznemo.

2. V posodi popražimo nasekljano čebulo in česen ter zalijemo z vodo, v kateri smo razpustili jušno kocko.

3. Ko tekočina zavre, zakuhamo polento in jo skuhamo po navodilih. Na koncu dodamo še špinačo in premešamo. Po potrebi solimo in popramo.

4. Pekač premažemo z oljčnim oljem in po njem enakomerno razporedimo polento. Naredimo štiri jamice za jajca in vse skupaj ohladimo, da bomo jed po peki lahko narezali.

5. Pečico vključimo na 200 stopinj.

6. Jajca ubijemo v luknjice in polento potisnemo v pečico za 20 minut.

Recept in fotografija: Mateja Delakorda
Datum Objave: 23.3.2020 ob 07:03

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: