Pečena svinjska rebrca

Medena, hrustljava in ravno prav sočna.

Sestavine

– 1 kg svinjskih rebrc
– 1 koleraba, košček zelene
– 1 rumen koren, 2 oranžna korenčka
– 1 majhna čebula, 2 stroka česna
– lovorov list
– žlica gorčice, 2 žlici olja
– sol, poper, majaron, mleti klinčki
– 2 dl belega vina
– 2 žlici medu

Priprava

1. Rebrca razrežemo na kose in jih preložimo v posodo. Premažemo jih z oljem, nato pa natremo s soljo, drugimi začimbami in strtim česnom. Na tanko jih premažemo še z gorčico. Dodamo še lovorov list in vso zelenjavo, ki smo jo prej olupili in narezali na manjše kose. Prilijemo belo vino, malo vode in pustimo, da se vsaj eno uro vse začimbe lepo povežejo, še bolje pa je, če jih pustimo čez noč.

2. Nato rebrca preložimo v pekač in pečemo v pečici, ogreti na 220 stopinj, približno pol ure, nato pa temperaturo zmanjšamo na 190 stopinj in pečemo še 40–45 minut. Vmes jih polivamo s sokom, ki nastaja med pečenjem.

3. Tik pred koncem – ko postaja kožica zlato rjava – jih še dvakrat ali trikrat premažemo z medom, ki smo mu dodali žlico belega vina.

Namig: Tako bodo rebrca dobila res lep lesk, skorjica pa bo blago sladkasta. Zraven postrežemo solato iz črne redkve in jabolki. Okisamo z limonovim sokom, solimo in prelijemo z orehovim oljem.
Preberite še: Pri Mileni Marolt, ki ima recept za najboljše krhke flancate

Recepti: Saša Drobnič Škrjanec
Fotografija: jagababa.si

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed