Odprta Kuhinja

Pečene bučke in krompir

Odpri galerijo
A+   A-
To je čista osnova. Jed, ki nas lahko reši v trenutkih, ko nimamo prav veliko časa.



Recept z bučkami in mladim krompirjem je popolna osnova, nič se ne bomo pretvarjali: je pa fantastična rešitev. Skoraj nič dela, ampak v tej ponvi, na tem pladnju bosta združeni sestavini, brez katerih si poletja pravzaprav niti ne predstavljamo. Morda nepotrebno, ampak vseeno, opozorilo: pri res mladih krompirčkih se nikar ne zamujajte z odstranjevanjem kožice – nič ne bo motila. Če hočete postopek še pohitriti, krompir v slani vodi zavrite, ugasnite, odcedite in počakajte, da se v pari izsuši. O, naveličani kuhar in kuharica, je to odgovor na tvojo zadrego? Za lahko poletno kosilo bo dovolj še nekaj solate ter morda polivka iz jogurta ali pa kar navadna tržaška omaka.

Pečene bučke in krompir



  • 500 g manjšega mladega krompirja

  • 2 srednje veliki bučki

  • 40 g oljčnega olja

  • sol

  • origano

  • 3 vejice rožmarina (osmukamo)

  • strok česna, nasekljan


Priprava


1. Pečico vključimo na 200 stopinj.

2. Krompir operemo in prerežemo na polovičke. Bučke operemo in narežemo na približno enako velikost kot krompir.

3. Krompir začinimo z oljčnim oljem, soljo, rožmarinom in origanom, stresemo na pekač in pečemo v ogreti pečici 20 minut.

4. Česen olupimo in fino nasekljamo ter primešamo k bučkam. Začinimo, nato bučke dodamo h krompirju in pečemo še 10 minut.

5. Med peko večkrat premešamo.
Priporočamo še: Kako vse lahko pripravimo stročji fižol

Priprava jedi: Neli Selan in Eva Smuk/BIC Ljubljana
Fotografija: Sonja Ravbar
Datum Objave: 21.7.2021 ob 08:07

Več iz te teme:

kosilobrezmesne jedikrompirbučke

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja