Piškoti z jagodami in vaniljo

Mehki, sočni in dišeči piškoti s koščki sladkih jagod.

Sestavine

– 100 g drobno narezanih jagod
– žlica sladkorja
– 220 g moke
– žlička pecilnega praška
– 1/3 žličke sode bikarbone
– 100 g sladkorja
– 1/2 žličke vanilje v prahu
– 120 g masla
– 3 žlice kisle smetane
– sladkorni preliv
– sladkor v prahu, malce mleka

Priprava

1. Pečico vključimo na 175 stopinj Celzija, pekač obložimo s peki papirjem.

2. Na drobne koščke narezane jagode zmešamo z žlico sladkorja. Postavimo na stran.

3. V posodi zmešamo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sladkor in vaniljo v prahu. Dodamo na koščke narezano hladno maslo in ga z rokami dobro vgnetemo v moko (suhe sestavine). Primešamo kislo smetano ter dodamo še narezane jagode. Vse skupaj dobro premešamo. Zmes bo precej mokra in lepljiva (zaradi jagod).

4. Na pekač polagamo po žlico zmesi, najlaže bo šlo, če si pomagamo z dvema žlicama. Po potrebi kupčke na pekaču še malce oblikujemo z rokami, kakšen košček jagode, ki je odpadel, s prsti potisnemo nazaj v testo. Pečemo 18–20 minut. Pečene popolnoma ohladimo.

5. Prelijemo s sladkornim prelivom ali posujemo s sladkorjem v prahu.

Namig: Za sladkorni preliv zmešamo žlico, dve sladkorja v prahu in dodamo malce mleka, le toliko, da bo malce tekoče.
Priporočamo še: Jagodna marmelada iz kruhomata

Recept in fotografija: Ana Bulat

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed