Odprta Kuhinja

Pita iz listnatega testa s skuto, kranjsko klobaso in stročjim fižolom

Odpri galerijo
A+   A-
Imenitna za predjed, prilogo, prigrizek ali lahko večerjo.



Priprava: 10 minut; čas peke: 30 minut.

Sestavine


- 2 lista razvaljanega svežega listnatega testa
- par kuhanih kranjskih klobas
- 500 g skute
- 250 g stročjega fižola
- sol, poper, šetraj, timijan
- 3 jajca

Priprava


1. Pečico vklopimo na 200 stopinj. Stročji fižol očistimo, narežemo na majhne kocke in stresemo v rahlo slan krop za 10 minut.

2. Nizek pekač iz pečice obložimo s papirjem za peko in nanj položimo oba lista testa drugega poleg drugega. Testo prepikamo z vilicami na več mestih in porinemo v segreto pečico za 15 minut, da se slepo speče.

3. Kuhan stročji fižol odcedimo in postavimo na hladno, da se napol ohladi. Klobase drobno narežemo in stresemo v skledo. Dodamo skuto, jajca, začimbe, nato ohlajen stročji fižol in vse krepko premešamo. Slepo pečeno testo vzamemo iz pečice, nanj hitro naložimo nadev in vrnemo v pečico za 15 minut, da se speče do konca.

4. Ponudimo kot predjed, večerni prigrizek ali kot glavno jed ob paradižnikovi solati.
Nasvet: Pazite, da testo med delom ostane hladno in da hladno vstavite v pečico. Le tako se bo lepo speklo v plasti in se maščoba ne bo razlezla po pekaču. Pred peko ga obvezno prebodemo, da lahko vlaga in zrak nemoteno izhajata iz njega.

Naredimo vnaprej: Najbolj slastna je pravkar pečena, vendar je tudi hladna pita izvrstna. Lahko.

Poizkusite še: Jogurtovo poletno pecivo z marelicami in cvetovi plavice

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 18.7.2018 ob 06:07

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: