Odprta Kuhinja

Polenta s parmezanom in česnom

Odpri galerijo
A+   A-
Topla polenta, ki blagodejno vpliva na dušo v teh zimskih dneh.



Morda tale jed ne deluje nič posebnega, a če ste ljubitelji parmezana in česna, vam je pisana na kožo! Odlična je kot priloga glavni jedi, zelo okusna pa je tudi kar sama, na žlico.

Sestavine


- 200 g koruznega zdroba
- 500 ml vode
- 150 g parmezana; naribanega
- 2 stroka česna; na drobno nasekljana
- sol, oljčno olje

Priprava


1. Vodo zavremo ter dodamo poleto. Mešamo z metlico in kuhamo približno 2 minuti, oziroma dokler se polenta ne skuha.
2. Polento odstavimo z ognja ter dodamo parmezan, česen, dve žlici oljčnega olja, sol po okusu. Dobro premešamo.
3. Postrežemo toplo.
Namig: Če ste strastni ljubitelji česna, dodajte še ščep posušenega mletega česna.

Z nami kuha Klara Avsenik, Curry and Love.

Poskusite še: nadevan sladek krompir

Datum Objave: 15.12.2017 ob 08:12

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: