Polnjene repice z godlo
A+ A-
Pripravili so jih šolarji OŠ Središče ob Dravi.
Sestavine
- 12 svežih repnih glav
- čebula
- sol, poper, lovorjev list
Nadev
- 15 dag mase iz krvavic
- majhna čebula
- jajce
- 2 žlici svinjske masti
- 3 vejice svežega peteršilja, šetraj
- sol, poper
- 1 dl bučnega olja za pire
Priprava
1. Pečico segrejemo na 200 stopinj.
2. Neolupljene repe kuhamo v slani vodi s čebulo in začimbami približno 30 minut. Kuhane malce ohladimo, jim odrežemo »kape« in izdolbemo. Sredico prihranimo za pire, pokrove pa za dekoracijo.
3. Prerežemo krvavice in zbezamo ven maso.
4. Nasekljamo čebulo, jo prepražimo na masti in primešamo k masi krvavic. Ko se malce ohladi, dodamo še jajce in začinimo. Nadev premešamo in napolnimo repe.
5. Repice zložimo na pekač in pečemo 15 minut.
6. Prihranjeno sredico repic pretlačimo in zmešamo z bučnim oljem v kremast pire.
Preberite še: Izšla je čisto nova okusna kuharica Tasty. Mi jo podarimo!
Fotografija: Igor Zaplatila
Datum Objave: 16.10.2018 ob 13:10