Odprta Kuhinja

Potica s suhimi hruškami in mandlji à la Neli Selan

A+   A-
Čisto posebna!



Testo, ki smo ga uporabili za testiranje nadevov odličnih slovenskih kuharjev, najdete tukaj.

Sestavine za nadev


- 30 dag kuhanih suhih hrušk
- majhna pest pehtrana
- 10 dag prepraženih mandljevih lističev
- 10 dag kisle smetane
- zavitek vaniljevega sladkorja, 2 beljaka

Priprava


1. Suhe hruške skuhamo kot kompot. Vodo prihranimo za kaj drugega, polovimo kuhane suhe hruške in jih temeljito odcedimo.

2. Na vroči ponvi prepražimo nalistane mandlje, beljaka stepemo v trd sneg.

3. Kuhanim hruškam dodamo prepražene mandlje in kislo smetano in zmeljemo, da dobimo gost nadev, v katerem pa naj se še vedno čutijo tudi koščki sadja.

4. Nazadnje vmešamo drobno nasekljan pehtran, vaniljev sladkor in stepena beljaka.

5. Namažemo po razvaljanem testu, zvijemo.

Fotografija: Leon Vidic
Datum Objave: 17.4.2019 ob 13:04

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: