Prašičkove zarebrnice s črnim ohrovtom

Ker prihaja čas kolin.

Sestavine

– 4 svinjske zarebrnice
– 4 stroki česna, 3 žlice oljčnega olja
– 200 g črnega ohrovta (cavolo nero)
– 3 vejice svežega origana
– 3–4 žlice balzamičnega kisa
– sol, poper, 2 žlici medu

Priprava

1. V kozici zavremo vodo in ohrovt samo potopimo vanjo ter takoj vzamemo ven, odcedimo.

2. Stroke česna olupimo in narežemo na lističe. Na oljčnem olju česen le toliko popražimo, da zadiši, dodamo svež origano in blanširani ohrovt. Prilijemo balzamični kis in med. Pokuhamo minuto ali dve in odstavimo.

3. Posebej na vroči ponvi spečemo zarebrnice, ki smo jih začinili s soljo in poprom.

4. Na krožnik serviramo zarebrnico in ohrovt, ki ga prelijemo z omako balzamičnega kisa in medu.

Namig: Kot dodatno prilogo lahko ponudimo tudi krompirjev pire, v katerega smo namesto masla in smetane umešali sir feta in toplo mleko.

Recepti in besedilo: Saša Drobnič Škrjanec
Fotografije: jagababa.si

Preberite še: Trije triki Marthe Stewart, s katerimi bo lupljenje kostanja lažje

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.