Preprosta krompirjeva pita iz ponvice
A+ A-
Prav fina in preprosta.
Sestavine
- 500 g krompirja
- 200 g pora, 4 stroki česna
- 100 g sveže blitve (samo listi)
- 4 jajca
- sol, poper, oljčno olje
- kisla smetana za serviranje
Priprava
1. Krompir olupimo in ga naribamo na tanke rezine. Por in česen na drobno nasekljamo.
2. V široki posodi segrejemo olje ter prepražimo por in česen, le toliko, da zadišita. Dodamo tanke rezine krompirja, solimo in pražimo 8–10 minut. Čim manj mešamo, da se krompir ne zdrobi. Na koncu dodamo že oprane liste blitve in pražimo še minuto ali dve, da blitva oveni.
3. Odstavimo z ognja in pustimo, da se malo ohladi.
4. V skodelici razžvrkljamo 3 jajca, popramo in po želji prilijemo malo sladke smetane. S to mešanico prelijemo krompir in vse skupaj prestavimo v emajlirano ponev, ki smo jo premazali z oljem.
5. Na zmernem ognju pito pečemo 15–20 minut, nato jo s široko lopatko obrnemo in še pečemo 5–8 minut.
6. Pečeno pito preložimo na servirni pladenj in po okusu dodamo kislo smetano. Zraven se poda velika skleda zelene solate.
Besedilo in kuharija: Saša Drobnič Škrjanec
Naslovna fotografija: jagababa.si
Preberite še: Ocvrta jajčka s paradižnikom
Datum Objave: 2.9.2017 ob 08:09