Odprta Kuhinja

Puhaste ajdove palačinke s prelivom s kavo

A+   A-
3. mesto. Gospa Irena Hitti vedno preseneti tudi z zgodbo.


Sestavine


Testo
- po 2 zvrhani žlici ajdove in bele moke, četrt pecilnega praška
- noževa konica soli, žlička sladkorja, žlička instant kave
- 2 rumenjaka, sneg iz 2 beljakov
- 2 dl mleka (po potrebi še malo več)

Preliv
- 10 dag mlečne čokolade, žlička instant kave
- 1 dl sladke smetane za stepanje

Priprava


1. Vse sestavine za testo, razen snega iz beljakov, zmešamo in pustimo stati vsaj pol ure. Sneg vmešamo z metlico tik pred peko.

2. Mlečno čokolado nadrobimo v skodelo in jo stopimo nad vrelo vodo, dodamo kavo in med mešanjem ohladimo na sobno temperaturo.

3. Smetano stepamo do srednje trdnosti in vanjo vmešamo stopljeno čokolado.

4. Palačinke spečemo v ne preveč vroči ponvi premera 12 cm s pokrovom, da bodo lepo narasle. Prelijemo jih s kremo.
Komentar: Navdih za ta recept je gospa Irena dobila iz zajtrka v mladih letih: ajdovi žganci z ocvirki, zraven pa bela kava iz divke in cikorije.

Poizkusite še: 10 najboljših receptov za čokoladno torto

Fotografija: Igor Zaplatil
Datum Objave: 5.2.2019 ob 12:02

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: