Odprta Kuhinja

Puranji zrezki v gorčični omaki

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Zelo okusni in čudovito mehki.Priprava: 2 minuti; čas peke: 5 minut.

Sestavine


- 4 puranji zrezki, rahlo potolčeni
- 2 žlički gorčice s semeni
- 1 dl belega vina
- 1 dl vode ali jušne osnove
- 2 lista lovorja
- sol, poper
- 2 žlici ostre moke
- malo olja
- 50 g kock pancete

Priprava


1. Na krožnik si natresemo moko in v njej povaljamo meso. V ponvi segrejemo malo olja, ogenj povečamo in meso spečemo po obeh straneh.

2. Pazimo, da ga ne prepečemo, sicer bo suho. Ko narahlo porjavi na eni strani in samo odstopi od dna ponve, to je po slabih 2 minutah, ga obrnemo in spečemo še po drugi strani. Meso preložimo na servirni krožnik, rahlo (!) posolimo in popramo, nato prekrijemo z aluminijasto folijo.

3. Potem damo v ponev kocke pancete, lovor in na hitro popečemo. Ogenj zmanjšamo, v ponev dodamo gorčico, zalijemo z vinom, vodo in pokuhamo. Dobiti moramo primerno gosto omako, ki jo prelijemo po mesu na servirnem krožniku.

4. Ponudimo s kuhanimi njoki in zeleno solato z zeljem.
Nasvet: Solite previdno! Raje manj … zaradi pancete, gorčice, jušne osnove. Namesto vode za omako lahko uporabite vodo, v kateri so se kuhali njoki. Verjetno se bo zaradi škroba v njej omaka prej zgostila.

Različica: V omako po želji dodajte smetano, moko, mleko, vendar meni ob gorčičnih zrnih prija takšna krepkejša omaka.

Priprava: Reubenov sendvič chefa Jorga Zupana

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 25.2.2019 ob 08:02

Več iz te teme:

purangorčična omaka

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.