Puranji zrezki v začinjeni smetanovi omaki
Odpri galerijo
A+ A-
Hitro pripravljena mesna jed, ki jo vsi obožujejo. Povzdignjena je z muškatnim oreščkom in majaronom.
Moki se za zgoščevanje v kuhinji praviloma izogibamo, vendar včasih brez nje ne gre. Namesto nje lahko uporabimo nekaj trikotnikov topljenega sira. Žal je tudi v njem škrob.
Priprava 10 minut, čas kuhanja 10 minut.
Sestavine
- 500 g puranjih prsi
- žlica olja
- četrt do pol žličke muškatnega oreščka
- 4 vejice svežega majarona
- sol
- 2 dl sladke smetane za kuhanje
- 1–2 dl mleka
- žlica moke
Priprava
- Puranje prsi narežemo na trakove ali tanke zrezke. (Zatem desko pomijemo ali odstranimo in si umijemo roke.)
- V dobri ponvi segrejemo olje, vanj položimo meso in ga na srednje močnem ognju opečemo z obeh strani.
- Ogenj zmanjšamo, meso poprašimo z moko, takoj prilijemo smetano in mleko ter premešamo. Solimo, bogato začinimo z muškatnim oreščkom, nato nad šibkim ognjem pokrito kuhamo 5 minut.
- Če se je omaka za naš okus preveč zgostila, prilijemo mleko ali vodo.
- Nazadnje začinimo s svežim majaronom in ponudimo s širokimi rezanci in čim bolj pisano sezonsko solato.
Poizkusite še: Gratinirane palačinke s skuto in slivovo marmelado
Datum Objave: 13.10.2019 ob 16:10