Zelenjavna nabodala po mediteransko
Odpri galerijo
A+ A-
Pred peko jih mariniramo tudi s česnom, če imamo radi bolj pikantno, dodamo še čili.
K pečeni zelenjavi se podajo mediteranski okusi, zato marinado pripravimo iz svežih zelišč, bazilike, mete, peteršilja, origana, seveda ni nikoli odveč vejica rožmarina. Marinado okisamo z limono ali kisom, lahko tudi balzamičnim. Nabodala med peko po potrebi še pokapljamo z marinado, ki je ostala v skledi.
Sestavine
Za 4 osebe.
- 2 bučki
- 1 jajčevec
- 2 rdeči papriki
- 1 pest brstičnega ohrovta
- 2 rdeči čebuli
- 0,5 skodelice oljčnega olja
- 3 žlice balzamičnega kisa
- 3–4 stroki česna
- nekaj lističev sveže bazilike, vejica svežega origana
- sol, sveže mleti poper
Priprava
- Zelenjavo očistimo, operemo in posušimo. Bučke in jajčevec narežemo na centimeter debele kolobarje, papriko na koščke. Brstični ohrovt blanširamo in prepolovimo. Čebulo narežemo na kolobarje.
- Zelenjavo izmenično natikamo na lesene palčke in zlagamo na pladenj.
- V skodelici zmešamo kis in olje. Česen olupimo in stremo, zelišča sesekljamo in stresemo v olje, solimo in popramo. Premešamo in z marinado premažemo nabodala po eni strani, obrnemo in še po drugi strani. Stojijo naj vsaj pol ure.
- Pečemo na žaru, dokler se zelenjava ne zmehča in zlato obarva.
Priporočamo še: Gurmanska nabodala z zeliščnim kuskusom (VIDEO)
Datum Objave: 24.7.2024 ob 07:07
Več iz te teme:
Naročite se na e-novice:
Alenka Kociper