Odprta Kuhinja

Zelenjavna nabodala po mediteransko

Zelenjavna nabodala po mediteransko (Foto: Gingagi/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Pred peko jih mariniramo tudi s česnom, če imamo radi bolj pikantno, dodamo še čili.

K pečeni zelenjavi se podajo mediteranski okusi, zato marinado pripravimo iz svežih zelišč, bazilike, mete, peteršilja, origana, seveda ni nikoli odveč vejica rožmarina. Marinado okisamo z limono ali kisom, lahko tudi balzamičnim. Nabodala med peko po potrebi še pokapljamo z marinado, ki je ostala v skledi. 

Sestavine

Za 4 osebe.

  • 2 bučki
  • 1 jajčevec
  • 2 rdeči papriki
  • 1 pest brstičnega ohrovta
  • 2 rdeči čebuli
  • 0,5 skodelice oljčnega olja
  • 3 žlice balzamičnega kisa
  • 3–4 stroki česna
  • nekaj lističev sveže bazilike, vejica svežega origana
  • sol, sveže mleti poper

Priprava

  1. Zelenjavo očistimo, operemo in posušimo. Bučke in jajčevec narežemo na centimeter debele kolobarje, papriko na koščke. Brstični ohrovt blanširamo in prepolovimo. Čebulo narežemo na kolobarje.
  2. Zelenjavo izmenično natikamo na lesene palčke in zlagamo na pladenj.
  3. V skodelici zmešamo kis in olje. Česen olupimo in stremo, zelišča sesekljamo in stresemo v olje, solimo in popramo. Premešamo in z marinado premažemo nabodala po eni strani, obrnemo in še po drugi strani. Stojijo naj vsaj pol ure.
  4. Pečemo na žaru, dokler se zelenjava ne zmehča in zlato obarva.

Priporočamo še: Gurmanska nabodala z zeliščnim kuskusom (VIDEO)

Datum Objave: 24.7.2024 ob 07:07

Več iz te teme:

Vegizelenjavna nabodalapiknik

Naročite se na e-novice:

Alenka Kociper